Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Subvenții pentru CET Hidrocarburi, din bugetul municipiului

Consilierii municipali vor avea, în ședința de mâine, de votat un proiect de hotărâre pentru aprobarea acordării subvenţiei pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei către CET Hidrocarburi.
 

Subvenții pentru CET Hidrocarburi, din bugetul municipiului
Comentează 0

Prin referatul de aprobare întocmit, se propune adoptarea unei hotărâri de consiliu privind acordarea ajutorului cu titlu de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației, către SC CET Hidrocarburi SA Arad, aferent lunii iunie 2024, în sumă de 842.036,28 lei.

Plata se va face în limita fondurilor aprobate cu această destinație în Bugetul General de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2024.       

Amintim că CET-ul din Arad este în plin proces de retehnologizare.

CET Hidrocarburi Arad încă funcționează cu tehnologie produsă în URSS în 1964, lucru ce poate fi remarcat pe cazanele, generatoarele sau turbinele folosite, care au plăcuțele orginale în limba rusă. Dar acest lucru se va schimba complet.

Arad este primul oraș din România, pentru care s-a semnat contractul de modernizare a unui CET cu bani europeni din Programul Național de Redresare și Reziliență, iar tehnologia va fi una în premieră pentru România.

„Sunt echipamente care pot arde hidrogen într-un amestec cu gazul metan. Tot ce aducem la Arad, atât motoarele, cât și cazanele pot arde acest amestec de hidrogen”, a spus președintele ELSACO, Valeriu Iftimie.


Scrie un comentariu

trimite