Sărbătoare a culturii în Grădina de lectură a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” (FOTO)
Grădina de lectură a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” a găzduit, ieri, o sărbătoare a culturii. Corneliu Vlad, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și-a lansat cartea „Cavalerii viitoarei apocalipse”, volum prezentat de Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii. Tot în Grădina de lectură a avut loc prezentarea expoziției foto „Made in China”, avându-i ca autori pe artiștii fotografi, membrii ai UZPR, Eugen Negrea, președinte al Asociației Artiștilor Fotogravi din România, Nelu Scripciuc, președinte al Foto Club Pro Arad și Ovidiu Pop, președinte al Varadinum Fotoclub Oradea. A prezentat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. A urmat un recital susținut de formația Lupus Dacus și în final, Festivalul Eufonia. Au mai participat Vasile Filip, președintele UZPR Arad, Sorin Bulboacă, directorul Complexului Muzeal Arad, oameni de cultură, ziariști, fotografi, dar și arădeni iubitori de frumos.
Oficiile de gazdă au fost făcute de dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” și vicepreședinte al UZPR Arad care a vorbit despre Grădina de lectură și a prezentat pe scurt programul evenimentului.
Doru Dinu Glăvan a vorbit nu numai despre cartea pe care a prezentat-o, dar și despre relația de prietenie care există între Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din China, transmițându-le celor prezenți salutul E.S. Jiang Yu, ambasadoarea Chinei la București. „UZPR este una dintre cele trei uniuni de ziariști din Europa care are relații de colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din China”, a spus Glăvan. Referindu-se la Corneliu Vlad, autorul cărții lansate ieri, a ținut să precizeze că este cel mai mare reporter de geopolitică din România. „Cartea scrisă de domnul Corneliu Vlad este o carte extraordinar de interesantă, apărută la Editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști”, a mai spus Glăvan. La rândul său, Corneliu Vlad a vorbit despre subiectul volumului, „stafiile” care circulă peste tot în lume. „Tot umblând zeci de ani prin lumea mi-am dat seama că există câteva stafii care circulă peste tot. Până la urmă le-am dat un nume: cavaleri ai apocalipsului. Este vorba despre modificările climei, criza, terorismul, pandemiile. Nu putem spune că aceste sperietori nu există, dar tot spectacolul care se face cu ele ne pune pe gânduri”, a afirmat autorul.
„Un reportaj fotografic dedicat Chinei”
Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, a ținut să menționeze, vorbind despre expoziția „Made in China”, că reprezintă de fapt un reportaj fotografic dedicat Chinei. „Imaginea este copleșitoare astăzi. Fotografia nu poate să ascundă nimic. Am descoperit locuri foarte cunoscute din China, China istorică și China nouă, un miracol pentru umanitate”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
La rândul lor fotografii care au realizat expoziția, Eugen Negra, Nelu Scripciuc și Ovi D. Pop au mulțumit celor prezenți.
În încheiere trebuie spus că expoziția „Made in China”, a fost organizată în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad și Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze din Arad, sub Înaltul Patronaj al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociației Artiștilor Fotografi din România.