Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Profile în câteva „linii”: CONSILIERII LOCALI ARAD:  PNL (9), PSD (3), USR (7), PMP (2), UDMR (2)                

Profile în câteva „linii”: CONSILIERII LOCALI ARAD:  PNL (9), PSD (3), USR (7), PMP (2), UDMR (2)                
Comentează 0
  1. În Consiliul local Arad sunt 23 de consilieri, reprezentând 5 partide politice, cu precizarea că cei doi viceprimari: Lazăr Faur și Ilie Cheșa au fost aleși prin vot dintre aceștia, dar despre dânșii am scris articole distincte și nu este cazul să revenim.                                        
  2. Consider că este important, spre final de mandat, să reiterăm numele CONSILIERILOR LOCALI, având convingerea că după aproape 4 ani sunt aproape necunoscuți, chiar ca nume și, cu atât mai puțin prin demersurile lor, personale sau de grup politic: PNL: Barb Petru Nistor, Korodi Dan-Andrei, Fordon Decebal-Ciprian, Mariș Florin, Gaman Ioan, Waas Liliana-Viorica, Naaji Antoanela-Luciana, Ilioni Florin; PSD: Buruc Cosmin-Alexandru, Aur Csilla; USR: Costea Ioan-Cătălin,  Curcanu Dorian-Florin, Săbău Daniela-Arieta, Chifa Ioan, Vlad Codrin-Dacian, Mayer Siegfried-Emeric, Stana Florin-Sebastian; PMP: Galea Cristian-Aurel, Vornicu Dorina-Stela;  UDMR: Bognar Levente-Grigorie, Horvath Julia, precum Faur Lazăr (PNL) și Cheșa Ilie (PSD), care îndeplinesc o dubla calitate: consilieri locali și viceprimari.
  3. Secretarul general al Municipiului Arad, distinsa doamnă LILIOARA STEPANESCU, a elaborat și a organizat, cu binecunoscuta-i rigoare, întreaga secțiune referitoare la CONSILIERII LOCALI: COMISII permanente de specialitate, MESAJ, CURRICULUM VITAE, RAPORT DE ACTIVITATE (anii: 2020, 2021, 2022, iar pentru anul 2023, Raportul urmează să fie depus, conform legii), DECLARAȚIE DE AVERE/ DECLARAȚIE DE INTERESE.                                                        
  4. Sunt sigură că puțini arădeni cunosc COMISIILE PERMANENTE din cadrul CLM, potrivit Hotărârii de Consiliu, în cadrul cărora activează aleșii noștri, de aceea le consemnăm, ca atare: *Buget-finanțe, activități economice; *Urbanism, amenajarea teritoriului, patrimoniu, juridic; *Servicii publice și protecția mediului; *Sănătate, familie, muncă și protecție socială, educație, cultură, culte, copii, tineret, sport și turism. Spre a cunoaște activitatea consilierilor locali, cu PLUSURILE și MINUSURLE activității în cadrul acestor comisii, VĂ INVIT SĂ ACCESAȚI SITE-ul Primăriei: primariaarad.ro.
  5. Menționăm că cei mai mulți dintre consilierii locali NU AU SCRIS niciun MESAJ către arădeni nici la început de mandat, în anul 2020 și nici în timpul acestuia. Să reținem consilierii, care s-au adresat arădenilor, cu propriile cuvinte sau prin citate preluate: Faur Lazăr, Waas Liliana-Viorica, Fordon Decebal-Ciprian, Korodi Dan-Andrei, Aur Csilla, Stana Florin-Sebastian, Chifa Ioan, Curcanu Dorian-Florin, Mayer Siegfried-Emeric, Vlad Codrin-Dacian.  
  6. Toate CV-urile consilierilor locali pot fi, de asemenea, consultate pe site-ul primăriei, la secțiunea despre Consilieri, cu o singură excepție, referitoare la Horvath Julia, care lipsește, în totalitate, practic neavând nicio informație despre dânsa, neprezentându-și nici măcar CV-ul.  Precizăm și situația, în care un consilier nu știe exact numele specializării, pe care a finalizat-o, la UAV, neexistând nicicând „Teologie Penticostală Didactică-Filologie”.  
  7. Având în vedere că cei mai mulți dintre consilierii locali, după aproape 4 ani de mandat, au rămas aproape la fel de necunoscuți, precum la începutul acestuia, precizăm că, deși este obligatoriu prin lege, nu toți au depus RAPORTUL DE ACTIVITATE pentru toți cei 3 ani: 2020, 2021, 2022. Consider că este important  să subliniem numele consilierilor locali, care au elaborat/publicat toate aceste Rapoarte solicitate: Faur Lazăr, Waas Liliana, Gaman Ioan, Ilioni Florin, Korodi Dan-Andrei, Mariș Florin, Naaji Antoanela-Luciana, Aur Csilla, Buruc Cosmin-Alexandru,Săbău Daniela-Arieta, Stana Florin-Sebastian, Mayer Siegfried- Emeric, Galea Cristian-Aurel, Vornicu Dorina -Stela.                                                                                                             
  8. Consilierii locali NU TREBUIE SĂ UITE NICICÂND că au fost aleși de arădeni și reprezintă interesele acestora. Iată un exemplu edificator. Nu trebuie să se repete situația din 16 octombrie 2023, când, NAAJI ANTOANELA-LUCIANA, în calitate de președinte de ședință CLM nu i-a reprezentat pe arădeni, ci Universitatea privată „Vasile Goldis”, unde este cadru didactic, cu privire la „Proiectul de hotărâre nr. 522/2023 privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între Municipiul Arad și Asociația Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, inițiativa primarului”. Consemnez, în totalitate, Stenograma cu privire la această situație, aflată pe site-ul primăriei din 16 octombrie 2023: NAAJI ANTOANELA-LUCIANA, „Aici aș avea eu o recomandare, având în vedere discuțiile din comisie și faptul că susținerea este doar administrativă, din partea primăriei, aș ruga ca cei care propun acest parteneriat să dea mai multe detalii privind înființarea unui Centru de medicină tradițională chineză, pentru că deja există un asemenea centru pe lângă Facultatea de medicină și demersurile pentru înființarea acestui Centru sunt foarte dificile, în primul rând trebuie aprobarea de la nivelul Autorității Naționale din China, legislația în vigoare, românească este de asemenea destul de dificilă și aducerea unor medici chinezi, de asemenea, nu este deloc facilă. De aceea, rog aparatul de specialitate să se intereseze ce înseamnă această susținere.” Menționez că înființarea acestui Centru este în INTERESUL ARĂDENILOR, de a beneficia și de un tip de medicină, complementară, care nu strică, ci dimpotrivă, CONTRIBUIE LA SĂNĂTATEA OAMENILOR.  Precizez că timp de un an (noiembrie 2022-noiembrie 2023) am promovat în MASS-media, intenția Asociației noastre de a înființa un CENTRU DE MEDICINĂ TRADIȚIONALĂ CHINEZĂ  și NIMENI nu a venit cu precizarea că funcționează de 4 ani un asemenea Centru la UNIVERSITATEA PRIVATĂ „VASILE GOLDIȘ”, dovadă că acest fapt este necunoscut în Arad. Desigur, demersul nostru nu trebuia să influențeze, la modul negativ, cum s-a și întâmplat, votul în Consiliul Local Municipal. MULȚUMESC, cu acest prilej, inițiativei primarului Călin Bibarț și consilierilor locali, care, prin votul lor, au făcut posibilă semnarea Protocolului de colaborare între Municipiul Arad și Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. Probabil și alegătorii consilierilor locali GALEA CRISTIAN-AUREL și VORNICU DORINA-STELA  au fost/ sunt decepționați din moment ce, în calitate de fondatori, au plecat cu scandal din Biserica, pe care ei, înșiși au inițiat-o, fapt, cu totul, surprinzător.                                                        
  9. Fără îndoială, cel mai cunoscut consilier local este BOGNAR LEVENTE-GRIGORIE, reprezentând UDMR, consilier din anul 2020, o vreme și viceprimar, un senior fără etichetă, dar autentic, luptător „cu arme și bagaje” pentru drepturile culturale ale maghiarilor arădeni.        
  10. Subliniez, din nou, că nu numai activitatea, ci chiar numele consilierilor locali este aproape necunoscut în urbea noastră. Și totuși, din punctul meu de vedere, sunt 3 consilieri locali, în afara viceprimarilor FAUR LAZĂR și CHEȘA ILIE, cu vizibilitate și apreciați de arădeni, și anume: WAAS LILIANA-VIORICA, foarte activă în cadrul organizației femeilor liberale, colaboratoare apropiată a GEANINEI PISTRU, președinta filialei arădene, una din cele mai prestigioase organizații, dovadă că a fost aleasă prim-vicepreședinte al Organizației Femeilor Liberale la nivel național; BURUC COSMIN-ALEXANDRU, serios, deopotrivă, riguros și creativ, educat, loial, lider al PSD din CLM, pe care îl apreciez, în mod deosebit, având o foarte bună colaborare, în urmă cu ani, pe când era student și activa în cadrul Ligii Studenților din UAV; SĂBĂU DANIELA ARIETA, pe care nu o cunosc personal, dar ca urmare a consultării documentelor aflate în secțiunea dedicată consilierilor locali pe platforma primariaarad.ro, îi apreciez inteligența, modul impecabil de elaborare a documentelor, cu sublinierea distinctă a inițiativelor personale și a celor de grup, verva manifestată în relațiile publice.                                                                      
  11. În concluzie, ca întotdeauna, o urare,  adresată tuturor, de SUCCES, în continuare.

Lizica Mihuț

 

 

Articole asemanatoare