Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Primul centru modern de control al traficului pe calea ferată din țară, inaugurat la Arad

Sucursala din România a constructorului francez de echipamente industriale Alstom a anunţat intrarea în operare a primului centru modern de control al traficului pe calea ferată din România, situat în staţia CFR Arad.

FOTO | Primul centru modern de control al traficului pe calea ferată din țară, inaugurat la Arad
Comentează 1

Investiţia, parte din modernizarea căii ferate de pe coridorul IV pan-european, va duce la creşterea traficului cu cel puţin 25% în zona vamei Curtici, estimează autoritățile.

Coridorul IV pan-european a fost desemnat de Uniunea Europeană drept e una dintre cele mai importante rute de transport pe calea ferată, facând legătura între Germania şi Turcia, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România şi Bulgaria.

CFR SA, compania care administrează infrastructura de cale ferată din România şi beneficiarul noului centru, a finalizat şi punerea în funcţiune a noilor instalaţii de centralizare electronică în patru staţii de cale ferată din judeţul Arad, în staţiile Glogovăţ, Şofronea, Arad şi Curtici.

Transportatorii pe calea ferată din România au criticat deseori modul greoi cu care se desfăşoară lucrările la tronsonul de cale ferată care face legătura între Vama Curtici şi Ungaria.

În martie 2012, un consorţiu format din cinci companii şi coordonat de Alstom a început reabilitarea completă a tronsonului Frontieră – Curtici – Arad – Km 614, cu o lungime de 41 kilometri, investiție de 300 de milioane de euro, în mare parte bani europeni.

Un al doilea astfel de centru se află în prezent în construcţie la Simeria, urmând ca aceste două centre, împreună, să poată gestiona traficul feroviar de la graniţa cu Ungaria şi până la Sighişoara, respectiv peste 350 de km de cale ferată dublă, cu peste 30 de staţii”, a declarat directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, Gabriel Stanciu.

Managementul rutelor trenurilor se face acum automatizat, iar capacitatea traficului va creşte cu cel puţin 25%, potrivit estimărilor Alstom.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite