Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premiul Colosseo D'Oro pentru Antoniu Martin; acesta a fost felicitat de primarul Călin Bibarț

Primarul Călin Bibarț, a ținut să-l felicite, astăzi,  pe istoricul, analistul politic și jurnalistul Antoniu Martin pentru premiul conferit în Italia. Este vorba despre premiul Colosseo d'Oro 2024, înmânat istoricului arădean  zilele trecute de către Academia Cicerone, împreună cu instituții publice internaționale și italiene.

Premiul Colosseo D'Oro pentru Antoniu Martin; acesta a fost felicitat de primarul Călin Bibarț
Comentează 0

Premiul Colosseo D'Oro obținut de Antoniu Martin este o recunoaștere internațională a contribuțiilor sale în domeniul jurnalismului și în promovarea dialogului intercultural. Prin intermediul articolelor publicate în presa din peninsulă, istoricul arădean a reușit să promoveze nu doar țara noastră, ci și Aradul, cu patrimoniul cultural, arhitectura și istoria sa. 

Am dorit să-l felicit pe Antoniu Martin pentru premiul obținut în Italia, și totodată să-i mulțumesc că spre deosebire de cei care surprind doar aspectele negative din orașul nostru, el reușește să promoveze  municipiul nostru scoțând în evidență aspectele particulare legate de arhitectură și istoria locală. Contribuția domniei sale este astfel determinantă la promovarea obiectivă a Aradului și mi-aș dori ca exemplul său să fie urmat de cât mai mulți arădeni”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Antoniu Martin s-a născut la Arad și este absolvent al Facultății de Istorie a Universității „Babeș-Bolyiai” din Cluj-Napoca. A urmat apoi studiile doctorale la Universitatea de Vest din Timișoara. Antoniu Martin este autor al mai multor volume atât despre istoria europeană, cât și despre istoria județului Arad și istoria masoneriei arădene și românești.  

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite