Nuţu Cămătaru, lăsat în libertate. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis să fie plasat în arest la domiciliu
Decizie-surpriză a judecătorilor în cazul celui mai temut interlop din România. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis ca Nuţu Cămătaru să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul de violenţă contra unui alt clan din Bucureşti.
Nuţu Cămătaru ar trebui să-şi execute arestul într-o locuinţă dintr-un sat din Ilfov, la 50 de kilometri distanţă de Capitală. Decizie nu este însă definitivă.
Şi fratele său, Sile Cămătaru, a primit acceptul judecătorilor pentru a fi plasat în arest la domiciliu, dar acesta mai este cercetat şi într-un dosar de proxenetism.
Nuțu Cămătaru și Sile Cămătaru au fost condamnați în februarie de Curtea de Apel București la cinci ani și cinci luni închisoare, respectiv șapte ani închisoare, într-un nou dosar.
Frații Ion Balint zis "Nuțu Cămătaru" și Vasile Balint zis "Sile Cămătaru" au fost condamnați vineri de Curtea de Apel București la cinci ani și cinci luni închisoare, respectiv șapte ani închisoare, într-un dosar în care au fost trimiși în judecată de DIICOT pentru infracțiuni de violență.
De asemenea, liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Roșca zis "Roșca", a primit 12 ani închisoare, în urma contopirii cu pedepse primite în alte dosare.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Frații Ion Balint zis "Nuțu Cămătaru" și Vasile Balint zis "Sile Cămătaru", precum și liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Roșca zis "Roșca", au fost trimiși în judecată în iulie 2013, alături de alți 51 de interlopi, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență.
Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracționale constituite pe raza municipiului București și a județului Ilfov.
Grupările infracționale organizate, cunoscute sub denumirile "Cămătarii" și "Sportivii", erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directa punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.
Sursa romaniatv.net