Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Munca la negru, un fenomen ce ia tot mai mult amploare în România. Aproape 2 milioane de persoane lucrează fără întocmirea formelor legale de angajare

Munca la negru rămâne în continuare o mare problemă în țara noastră, în ciuda tuturor controalelor efectuate de inspectorii de muncă. Românii spun că tinerii, în mod special, ar trebui să se gândească la viitor și la faptul că nu vor beneficia de pensie. 

Munca la negru, un fenomen ce ia tot mai mult amploare în România. Aproape 2 milioane de persoane lucrează fără întocmirea formelor legale de angajare
Comentează 1

Munca la negru rămâne o problemă greu de controlat. Conform ultimelor date, în România, aproape două milioane de persoane muncesc la negru.

"Păi n-ar trebui să muncească, în special un tânăr, la negru pentru că mâine, poimâine se trezește că nu are pensie, că nu poate  beneficia de o asitență medicală. Mă rog,  dar ei se gândesc de moment la banii pe care îi câștigă", spune un român.

"Nu este firesc, dar oamenii să moară de foame? Decât sa fure sau sa dea în cap, mai bine să muncească așa cum pot", a spus un altul.

Anul trecut, în Gorj, de pildă inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de aproape 800 de mii de lei pentru munca la negru. Nici în Maramureș situația nu este mai diferită. Acolo inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 1,26 de milioane de lei pentru același motiv.

"Mâine, poimâine te uiți la pensie și nu vine... Eu am muncit 40 de ani și nu la negru. Mi-a oprit statul mai mult decât mi-a dat în mână și uite că rezist acum, la 70 și, cu o o pensie de trei lulele, trei surcele. Și ce să faci? Să nu muncească (la negru - n.r.). Ei sunt de vină că muncesc la negru. Și ăstia, șefii ăștia pentru că muncesc la negru și când ăi prinde dau mai mult decât ar fi dat dările la stat", a declarat o pensionară.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite