Medicul arădean Dacian Vultur, în presa din Basarabia: În Moldova e ca acasă, doar accentul e puţin diferit (VIDEO)
Medicii arădeni plecați în Basarabia să-i ajute pe românii de cealaltă parte a Prutului în lupta împotriva COVID-19, au mărturisit presei de acolo că se simt la fel ca acasă, și doar accentul li se pare puțin diferit, scrie site-ul TeleRadio Moldova.
În Moldova e ca acasă, poate doar accentul e puţin diferit. Astfel descriu unii dintre medicii români care muncesc cot la cot cu doctorii noştri cele două săptămâni petrecute în Republica Moldova. Au împărţit frăţeşte turele de noapte şi orele petrecute la capătul pacienţilor infectaţi. Chiar dacă în România îi aşteaptă familiile, ei au decis să treacă Prutul şi să ne vină în ajutor pentru că boala nu cunoaşte hotare, relatează Mesager.
„În principiu medicaţia este aceeaşi pe fiecare secţie. Deci nu am avut probleme în ceea ce priveşte tratamentul, iar echipamentul este cel cu care am venit. La fel ca acasă, nu am simţit niciun fel de diferenţă decât de accent, în rest, nimic”, a declarat medicul arădean Dacian Vultur.
Împreună cu alţi lucrători medicali români detaşaţi la Spitalul „Arhanghelul Mihail” din capitală munceşte şi asistentul Atilla Detari, un alt arădean. „Ne-au primit cu braţele deschise şi s-au bucurat inclusiv pacienţii când au aflat că suntem din România şi am venit în ajutor. S-au bucurat foarte tare şi ne-au mulţumit. A fost chiar un moment emoţionant. Şi ei cu lacrimi în ochi, şi noi cu lacrimi în ochi”, susține Atilla Detari.
Conform TeleRadio Moldova, la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău, unde își desfășoară activitatea cadrele medicale de la Arad, au fost spitalizaţi 650 de pacienţi confirmaţi pozitiv cu coronavirus, dintre care 200 se află în prezent sub supravegherea medicilor.
Trei medici și doi asistenți de la Unitatea Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad fac parte din echipa medicală a României detașată în Basarabia pentru a oferi sprijin medical în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Este vorba despre dr. Casandra Prislopan, dr. Dacian Vultur, dr.Olga Mitreanu Negură și asistenții medicali Rodica Băginean și Attila Detari.
Intrați aici pentru detalii și VIDEO: http://trm.md/ro/social/dupa-doua-saptamani-muncite-in-spitalele-din-moldova-afla-impresiile-medicilor-romani?fbclid=IwAR2vaYHrCc31_WzOI9W74AeIz4ptixilTpjMvPG3Im7V56IiBmVylY0x5TQ
Foto: captură TeleRadio Moldova