La ce pericole te expui când folosești hârtia igienică. Ce ar trebui să știi
La ora actuală, oamenii pot alege dintr-o varietate de hârtii igenice disponibile pe piață: de la cele mai fine, pana la cele parfumate, cu diferite arome.
Testele au arătat că majoritatea sortimentelor conțin substanțe periculoase pentru zonele intime.
Hârtia igienică reciclată. Este bine de știut că în procesul de reciclare a hârtiei igienice se folosește Bisfenolul A, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen. În urma unor studii pe animale, s-a constat că poate cauza efecte negative asupra sănătății.
Albirea cu clor. PCF sau ECF sunt două acronime prezente pe ambalajul hârtiei igienice, care atrag atenția asupra faptului că hârtia respectivă nu este albită cu clor. Însă, în lipsa clorului, sunt folosiți diverși derivați foarte priculoși, care pot determina apariția cancerului. Aceștia sunt dăunători atât pentru organism, cât și pentru mediu.
Loțiunile și parfumurile. Hârtia igienică cu aloe vera sau vitamia E conține o cantitate semnificativă de uleiuri din petrol sau parafină, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism. Pot produce arsuri locale.
Hârtia cu o densitate mare. Acest tip de hârtie conține formaldehidă, substanță ce produce iritații destul de serioase la nivelul pielii, putând duce chiar și la cancer. Se mai găsește în dezinfectanți, adezivi pentru tapet, vopsele, materiale textile rezistente, spuma folosită pentru izolare și în mobilierul din PFL, placaj. Fumul de țigară conține și el cantități mari de formaldehidă.
Susa a1.ro