Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Joe Biden face gestul mult așteptat: președintele SUA a anunțat că se retrage din cursa pentru cel de-al doilea mandat

Președintele Joe Biden a făcut în această seară anunțul mult așteptat de americani și de o lume întreagă: se retrage din cursa pentru un nou mandat de președinte. Mai mult, le recomandă colegilor democrați să o susțină pe Kamala Harris, cea care i-a fost vicepreședinte în ultimii patru ani.

Joe Biden face gestul mult așteptat: președintele SUA a anunțat că se retrage din cursa pentru cel de-al doilea mandat
Comentează 0

La cei 81 de ani ai săi, președintele în funcție al Statelor Unite a dat dovadă din păcate în ultimul timp că are probleme de concentrare și de percepție a realității, ceea ce i-a făcut pe mulți dintre liderii importanți ai Partidului Democrat și sponsori ai campaniei să-i ceară să se retragă, în condițiile în care sondajele arătau că nu mai are cum să-l învingă pe republicanul Donald Trump. „Dragi colegi democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să îmi concentrez toate energiile, în restul mandatului meu, asupra îndatoririlor mele ca președinte. Prima mea decizie în calitate de candidat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul și susținerea deplină pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democrați - este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Haideți să facem asta”, a scris pe Facebook președintele Joe Biden.

Potrivit antena3.ro, anunțul inițial a fost făcut pe X. Într-o scrisoare publicată pe contul său de pe rețeaua socială, Biden a spus că a fost cea mai mare onoare a vieții sale să fie președinte. „Și, deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor de președinte pentru restul mandatului meu”, scrie antena3.ro.

Sursa foto: Facebook Joe Biden


Scrie un comentariu

trimite