Întâlnire în cadrul proiectului SIPOCA la Centrul Cultural Judeţean Arad
Cătălin Lazăr şi Bogdan Tălmaciu, experţi Panel Tineret şi Sport în cadrul proiectului SIPOCA (Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si pentru sprijinirea dezvoltarii la nivel local), au fost prezenţi la Centrul Cultural Judeţean Arad, unde au avut o întâlnire cu angajaţii instituţiei şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Arad.
Discuţiile au avut în prim plan serviciile de Tineret şi Sport ale Unităţii Administrativ Teritoriale şi consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru sprijinirea dezvoltării la nivel local.
Scopul proiectului SIPOCA este de a identifica standardele de calitate în vederea procesului de descentralizare şi transfer a competenţelor în domeniul sport şi tineret, prin care se doreşte identificarea unor standarde de calitate şi a unei analize post beneficiu pentru ca serviciile pe care le oferă Unităţile Administrativ Teritoriale tinerilor să răspundă nevoilor acestora şi să fie de bună calitate la nivel European.
Prin acest proiect se doreşte generarea unei furnizări unitare a serviciilor publice locale; stabilirea unui punct de referință minim pentru calitatea serviciilor şi informarea cetățenilor în privința calității proceselor, serviciilor și produselor pe care autoritățile administrației publice le furnizează. “Panelul din cadrul proiectului a selectat, la nivel naţional, 30 de unităţi administrative teritoriale iar una dintre ele se regăseşte la Arad. Le-am selectat pe principiul că aici există modele de bună practică şi se încearcă dezvoltarea unor mecanisme dedicate unei dezvoltări sustenabile investind în tineri şi sport. Am rămas impresionaţi de ceea ce face Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad în ceea ce priveşte serviciul de Tabere de Agrement” – a declarat Cătălin Lazăr, expert Panel Tineret şi Sport în cadrul proiectului SIPOCA.
Proiectul SIPOCA este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul specific 1.1: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri, în concordanță cu SCAP.