Încă o victorie la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad
După câteva zile pline de muncă în echipă, suspans și distracție petrecute la Sala Polivalentă din București, unde s-a desfășurat competiția de robotică First Tech Challenge Romania, echipa „Harambe Cartel” nu s-a întors la Arad cu mâna goală.
Harambestein, robotul construit prin efortul cumulat al liceenilor de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, care au dat dovadă de pasiune în munca lor, petrecând zile și nopți la școală, s-a descurcat onorabil pe terenul de joc în timpul celor șase meciuri la care a participat, parcurgând traseul preprogramat în perioada autonomă, iar apoi aruncând mingi la vortex-ul central și capturând faruri. Cu trei meciuri câștigate, echipa s-a clasat pe locul 26 din 54 de participanți, și a obținut două premii: trofeul Connect Award pentru implicare în comunitatea FIRST, strategie și business, precum și locul al treilea la Motivate Award pentru muncă în echipă și popularizarea FIRST în cadrul comunității lor.
La succesul echipei au contribuit toți cei paisprezece membri: antrenorul Paul Viski, șoferii Eduard Ghinea și Raul Mogoș, observatorii Andrei Ciobancan, Sara Pap și Claudia Ursache, programatorii Andrei Maria și Andrei Mădărăsan, tehnicienii Robert Marișca, Eduard Santa și Mădălin Tîlmaciu și ambasadorii Tia Alb, Alexandra Poșta și Alexandra Tudorescu. Aceștia au fost coordonați de către mentorii Ileana Selejan, Delia Ilea și Dana Cameniță, care i-au îndrumat de-a lungul celor patru luni de muncă. Pe această cale, membrii echipei doresc să mulțumească sponsorilor, fără de care construcția robotului și participarea la First Tech Challenge Romania ar fi fost imposibilă: Nație Prin Educație, BRD Finance Groupes Societe Generale, Vodafone, Dedeman, McCANN, Fundația „Moise Nicoară”, Asociația Părinților Colegiului Național „Moise Nicoară”, Gaz Vest, Polach, Edy Optic LDT, BRIX Consultanţă Tehnică, BB Computer, Cromnivent, Noras Proiect, Saron Proiect, Popa Lucian. Merită menționați și consultanții echipei, care și-au răpit fie și doar câteva minute din programul lor pentru a da un sfat: prof. dr. Marius Balaș, inginer Petru Hudacov, Raoul Bogdan (student la Facultatea de Mecatronică din cadrul Politehnicii din Timișoara), Ioan Alexandru Șucan (angajat la Google în San Francisco) Bogdan Gavriluță (care a făcut parte din echipă) și cei care au preferat să rămână în anonimat. Nu în ultimul rând, echipa își exprimă recunoștința față de cei care au susținut „Harambe Cartel” de la distanță, urmărindu-i evoluția în mediul virtual, și Danei Războiu, președinta Fundației Nație Prin Educație și fostă elevă a Colegiului Național „Moise Nicoară”, care a făcut posibilă organizarea competiției și le-a purtat arădenilor o grijă deosebită.
Echipa urmărește să îmbunătățească robotul actual, cu scopul de a progresa pentru următoarea competiție, dar și să organizeze o școală de vară pentru elevii de gimnaziu, pentru crearea unei noi generații de experți în domeniu.
Alexandra Tudorescu, clasa a X-a A, Colegiul Național „Moise Nicoară”