Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Seculici: În judeţul Arad sunt înregistrate 41 de firme chinezeşti active

Gheorghe Seculici: În judeţul Arad sunt înregistrate 41 de firme chinezeşti active
Comentează 0

În judeţul Arad sunt înregistrate 41 de firme active cu capital exclusiv chinez. Dintre acestea, 39 sunt în municipiu, a anunţat preşedintele Camerei de Comerţ, Agricultură şi Industrie Arad, arh. Gheorghe Seculici.

„Nu sunt companii foarte mari din China, prezente pe piaţa arădeană a forţei de muncă. În domeniul automotivelor şi în zootehnie sunt firme chinezeşti mari, dar ele sunt înregistrate în România sau în Uniunea Europeană, sunt considerate firme locale”, a declarat Gheorghe Seculici.

După domeniul de activitate, 90% dintre firme chinezeşti din Arad activează în domeniul comerţului, iar restul de 10% în servicii (restaurante).

„Putem spune că, deşi există tatonări şi mari investitori care vin frecvent să ceară orferte de terenuri în judeţ, China deocamdată nu a descoperit Aradul, cu adevărat. Afacerile chinezeşti de aici sunt relativ mici, nici numărul angajaţilor nu este foarte mare, în general vorbim despre afaceri de familie. În ce priveşte prezenţa chineză în industria arădeană a automotivelor, acolo suntem într-o zonă mai puţin cunoscută, fiindcă ştim că în unele mari companii există acţionari chinezi, dar ei sunt acolo ca acţionari ai unor companii europene dintre care, unele, la rândul lor, sunt acţionare în alte companii europene care deţin fabricile respective. Asta se întâmplă din cauza reglementărilor UE, care îngreunează prezenţa chineză pe piaţa europeană”, a declarat arh. Gheorghe Seculici.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite