Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

E bătut în cuie: Mircea LUCESCU este ANTRENORUL ECHIPEI NAȚIONALE (VIDEO)

Echipa națională de fotba a României are un un nou antrenor, după plecare lui Edi Iordănescu. Mircea Lucescu, al treilea cel mai titrat antrenor din lume al tuturor timpurilor, a accepta oferta Federației Române de Fotbal de a-i pregăti pe tricolori în următorii doi ani, având drept obiectiv calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2026.

E bătut în cuie: Mircea LUCESCU este ANTRENORUL ECHIPEI NAȚIONALE (VIDEO)
Comentează 0

„M-au încercat multe sentimente, nostalgia de când am fost jucătorul și antrenorul naționalei. Ieri am stat vreo 3 ore de vorbă despre fotbal. Eu plec cu un handicap, am lipsit din fotbalul românesc în ultimii ani. Am încercat să recuperez. Nu m-am gândit niciun moment că o să devin selecționer”, a declarat conform gsp.ro, noul selecționer, cu prilejul conferinței de presă de prezentare organizată de Federația Română de Fotbal. 

Intrați AICI pentru detalii.

Il Luce a fost numit pentru prima dată selecționer al României în 1981, antrenând echipa până în 1986. Astfel, noul selecționer se întoarce la prima reprezentativă după 38 de ani, și nu o face pentru bani, acceptând cel mai mic salariu pe care l-a avut în ultimii 20 de ani, 27.000 de euro pe lună.

Mircea Lucescu a debutat ca antrenor în 1979, la Corvinul Hunedoara, echipă la care a ocupat poziția de antrenor-jucător  trei sezoane, iar în 1981, cu toate că antrena și la Hunedoara, a fost numit și selecționer al reprezentativei României pe care a condus-o spre prima participare din istorie la Campionatul European, în 1984. De-a lungul carierei, a câștiga numeroase trofee cu Dinamo, Rapid, Galatasaray, Beşiktaş, Șahtior Donețk, Dinamo Kiev, iar cu Galatasaray și Șahtior a câștigat Supercupa Europei, respectiv Cupa UEFA. De-a lungul carierei, a mai antrenat la Brescia, unde a relansat cariera lui Gică Hagi, la Inter Milano și a pregătit echipa națională a Turciei.

Intrați AICI pentru VIDEO.

Sursa foto: captură video Facebook Echipa națională de fotbal a României

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite