DSP Arad este un una dintre cele mai performante direcţii de sănătate din România: „Am repus Aradul pe harta sănătăţii”
DSP Arad este fără îndoială una dintre cele mai performante direcţii de sănătate din România. Acest fapt a fost recunoscut şi de fostul premier, Ludovic Orban, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa instituţiei arădene: „Vă felicit! Rezultatele dumneavoastră sunt remarcabile”, a declarat premierul de la acea vreme. La mai bine de un an de la debutul pandemiei, DSP Arad a lucrat la foc continuu, dar s-a şi dezvoltat din toate punctele de vedere. „Am repus Aradul pe harta sănătăţii”, sunt cuvintele directorului Horea Timiş care a declarat că acest lucru nu ar fi fost posibil fără o echipă bine închegată.
Primul pas spre dezvoltare: Echipa DSP Arad
În urmă cu un an, DSP Arad avea doar 68 de angajaţi, iar astăzi instituţia are un număr de 115 angajaţi. Bineînţeles că din cauza pandemiei a fost nevoită suplimentarea personalului, dar un lucru este cert, fiecare persoană îşi cunoaşte bine atribuţiile şi conştientizează că este în slujba cetăţeanului. Echipa DSP Arad este la momentul actual „creierul” din spatele performanţei obţinute, iar arădenii care au intrat în contact cu aceştia sunt total satisfăcuţi de relaţionarea dintre ei şi angajaţi.
Campania de vaccinare este una de success
Aradul are cele mai multe fluxuri pe cap de locuitori după capitala ţării. Asta înseamnă că avem cele mai multe unităţi de vaccinare la mia de locuitori. Aradul se află în topul judeţelor ca procent de vaccinare, ocupând locul cinci pe ţară. În faţa Aradului sunt judeţe precum Timiş, Bucureşti, Constanţa şi Cluj.
DSP Arad pune lucrurile în mişcare la punctele de trecere din judeţul Arad
Direcţia de sănătate arădeană are cei mai mulţi angajaţi în vămile din judeţul nostru. Acest lucru face tranzitul autoturismelor şi autocamioanelor să decurgă mai uşor.
Digitalizarea
La subiectul digitalizare putem afirma fără doar şi poate că DSP Arad este una dintre cele mai digitalizate instituţii din ţară şi pe primul loc în cazul direcţiilor de sănătate. Primul pas pe care directorul Horea Timiş l-a făcut în acest sens a fost mutarea tuturor mailurilor pe un server propriu crescând astfel gradul de securitate al instituţiei. De asemenea, toate departamentele funcţionază în Cloud, existând posibilitatea de “backup” în cazul unei avarii a sistemului. Cel mai interesant punct al digitalizării DSP-ului arădean este faptul că aceştia folosesc inteligenţa artificială. Robotul Florina face singur anchetele epidemiologice telefonic. Cu ajutorul robotului Florina, 40 de doctori care până acum conduceau anchetele epidemiologice se pot ocupa de alte priorităţi. Acum, în doar 10 minute se pot procesa 2000 de anchete epidemiologice. Robotul are un set de întrebări pregătite la care persoana de la capătul firului trebuie doar să răspundă vocal. DSP Arad este singura direcţie de sănătate care a lansat o platformă de informare. Este vorba de www.cetateanactiv.ro unde sunt postate date actualizate referitoare la evoluţia virusului COVID19. Cei care accesează platforma pot studia o hartă interactivă a incidenţei localităţilor din judeţ, dar şi pot trimite sesizări în timp real către DSP Arad.
Cercetarea
DSP Arad are un plan de cercetare, fiind printre singurele direcţii din ţară care investesc în acest domeniu. Prin metoda de „pooling”, aceştia amestescă probele pe care le trimit către testare, reducând astfel costurile aferente procesului. Măsurile luate au redus infectarea Dacă în urmă cu un an, Aradul era pe locul doi în ţară la infectări, astăzi, ne aflăm pe locul 20. Măsurile luate de către cei de la DSP Arad şi-au dovedit eficacitatea.
Putem observa cum numărul de infectări cu virusul COVID19 este în scădere. De asemenea, rapoartele ne arată că zilnic numărul de persoane vindecate este mai mare decât cel al persoanelor infectate.