Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu un pas mai aproape de parcul de la UTA

În toamna anului trecut vă informam că aleșii locali au aprobat studiul de fezabilitate privind amenajarea unui parc în zona UTA, pe strada Poetului. Investiția în valoare de aproape 6 milioane de lei ar urma să se realizeze în 45 de luni, din care jumătate de an va fi execuția efectivă a lucrărilor.

Prin această investiție, municipalitatea își propune îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor prin crearea unui cadru natural optim de petrecere a timpului în aer liber, satisfacerea nevoilor de agrement și recreere a populației urbane, reducerea nivelului de poluare și nu în ultimul rând îmbunătățirea aspectului estetic al zonei.

Cu un pas mai aproape de parcul de la UTA
Comentează 0

Potrivit proiectului de atunci, parcul va avea o suprafață de peste 5.000 mp, va dispune de o zonă destinată fotografiilor și de una pentru practicarea fitness-ului în aer liber.  În zona centrală se are în vedere amenajarea unei fântâni arteziene cu jocuri de apă şi lumini. Totodată se propune  realizarea de alei pietonale (dotate cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi) și piste de biciclete, reabilitarea peisageră a zonei, prin toaletarea vegetației existente și plantare de material dendrologic nou,  asigurarea iluminatului ornamental și realizarea unui sistem wi-fi.

Mai trebuie spus că parcul cu pricina face parte din strategia de dezvoltare a municipiului, necesitatea acestuia rezultând ca urmare a faptului că în ultimii ani întreaga zonă s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic, în apropiere aflându-se atât Arena „Francisc Neuman”, cât și un complex de clădiri de apartamente, de birouri și instituții publice. Amenajarea parcului este privită ca un gest firesc din partea autorităților.

Situația juridică, reglementată

În ședința ordinară de mâine a CLM, consilierii municipali sunt chemați să facă un nou pas pentru realizarea investiției. Este vorba despre aprobarea unui proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 541/16.10.2023 cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție S.F. -„Amenajare Parc Zona UTA”.

Asta, în condițiile în care, în momentul realizării documentației inițiale situația juridică a terenului era în curs de reglementare necesitând lucrări cadastrale cu privire la anumite terenuri înscrie în câteva extrase de carte funciară. Acum lucrurile s-a clarificat, ridicarea topografică a fost vizată de către către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Arad, astfel încât proiectul poate continua. „Menționăm că în urma acestei proceduri suprafața supusă investiției nu s-a modificat, și că nu rezultă implicații de natură tehnică sau economică”, se arată în referatul de aprobare.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite