Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Judeţean, mai aproape de modernizarea din bani europeni a drumurilor transfrontaliere

Consilierii judeţeni au votat ca preşedintele Iustin Cionca să reprezinte Judeţul Arad în proiectul „Connecting communities to the TEN-T infrastructure in the Romanian-Hungarian border area”/„Conectarea comunităţílor la infrastructura TEN-T în zona de frontieră româno-maghiară” în cadrul Programului INTERREG V-A Ro-Hu 2014-2020. În acest proiect, Consiliul Judeţean va fi partener cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din judeţul Bekes şi cu Primăria Curtici.

Consiliul Judeţean, mai aproape de modernizarea din bani europeni a drumurilor transfrontaliere
Comentează 0

„Prin acest proiect, în care Aradului îi revin 13 milioane de euro, dorim să modernizăm câteva tronsoane de drum din zona de frontieră, inclusiv o centură ocolitoare în oraşul Curtici. Aceste tronsoane sunt Pecica-Turnu, Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor, Socodor-Nădab şi Sânmartin-Şimand-Olari-Sântana. Prin finalizarea proiectului, vom moderniza un coridor rutier care va lega patru oraşe importante din judeţ: Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu-Criş”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Hotărârea a fost adoptată în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, din 12.05.2017.

Programul INTERREG V-A RO-HU a lansat licitaţia restrânsă de proiecte pe „Prioritatea de investiţie 7/b Îmbunătăţirea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv noduri multimodale”, cu termen de depunere a aplicaţiilor 24 aprilie 2017. Prioritatea de investiţie 7/b finanţează construirea şi modernizarea de drumuri care îmbunătăţesc accesul la infrastructura TEN-T a comunităţilor periferice din regiunea de frontieră. Sunt eligibile pentru finanţare doar drumurile care îmbunătăţesc direct accesul nodurilor secundare sau terţiare la reţeaua TEN-T de bază sau extinsă.

Comunicat CJ Arad

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite