Biblioteca județeană, un „magnet” pentru elevii de la „Școala altfel”
Grație programului național „Școala altfel”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a fost luată cu asalt de elevii şcolilor arădene, atât din municipiu cât și din județ.
Grație programului național „Școala altfel”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a fost luată cu asalt de elevii şcolilor arădene, atât din municipiu cât și din județ.
„Este un program național care ar putea deveni extrem de atrăgător și util copiilor, tinerilor, respectând condiția ca educatorii, părinții și elevii să știe să aleagă.
Azi, de exemplu ne-au vizitat elevi din Seleuș, la o întâlnire matinală, poate puțin cam prea matinală pentru noi toți. Am discutat despre necesitatea sau non necesitatea lecturii, citind apoi și discutând o legendă rurală care i-a prins.
Al doilea grup, de la Grupul Școlar Tehnologic de Industrie Alimentară, elevi ai
d-nei prof. Adriana Bulc, au asistat la o pledoarie pentru cuvânt, sensibilitate și poezie. În acest demers l-am avut alături pe Valentin Voicilă. Actorul a recitat din Cărtărescu, Eminescu, Topârceanu, Esenin, Caragiale și Arghezi, iar eu le-am citit două dintre poemele mele. S-a lăsat cu aplauze! Acestea și privirile lor mă conving de fiecare dată că nimic nu se derulează în gol” a precizat Lucia Bibarț, bibliotecar.
Dacă Sala „Astra” a fost gazdă bună pentru cei mari, „Ludoteca” i-a primit pe cei mici. Care au descoperit sau au revenit în universul fascinant al cărților și poveștilor din bibliotecă.
„Aproape 300 de elevi, majoritatea din clasele mici, au trecut azi pragul Secției Împrumut Carte pentru Copii. Prin ceea ce pregătim pentru ei încercăm să îi atragem spre lectură, spre bibliotecă, spre statutul de cititori fideli. Primii au fost elevii Liceului Baptist „Alexa Popovici”, însoțiți de cadrele didactice colaboratoare, profesoarele Ramona Gag, Simona Mureșan și Anda Berariu. Au fost apoi oaspeții noștri elevii școlilor gimnaziale „Mihai Eminescu” din Arad, profesoare Laura Balint și Mihaela Dreghici, și „Ștefan Bozian” din Șeitin, profesoară Eliza Florea” ne-a informat Maria Truță, bibliotecar.