Aprinderea luminițelor în bradul de Crăciun. Spectacol magic cu Gașca Zurli
Aprinderea luminițelor în bradul de Crăciun, dar și sosirea lui Moș Nicolae sunt două evenimente așteptate la Arad și care s-au desfășurat în 5 decembrie, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, începând de la ora 18.00.
Bradul de Crăciun a fost adus din Munții Apuseni, are în jur de 20 metri înălțime și este decorat cu o stea luminoasă și mai multe şiruri cu led Flash (intermitente) şi ghirlande dinamice. La sărbătoarea aprinderii luminițelor în bradul de Crăciun a sosit Moș Nicolae care, ca în fiecare an, a împărțit copiilor daruri. Municipalitatea va amenaja, în acest an, 13 brazi de Crăciun care vor fi montați în cartierele din oraș.
De asemenea, în faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și în Piața Drapelului din zona Podgoaria au fost amplasați doi brazi artificiali, iluminați dinamic în culorile drapelului nașional. Iar la patinoarul municipal a fost montat un brad artificial încărcat de luminiţe multicolore.
Spectacol cu Gașca Zurli
Pentru cei mici, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad au pregătit un recital cu Gașca Zurli, trupa care a devenit, în timp scurt, un fenomen naţional pentru copiii din România, fiind considerat cel mai mare brand pentru copii, brand 100% românesc.
Gașca Zurli are un succes răsunător pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.
Peste 450.000 de abonaţi pe canalul de YouTube, două producţii de televiziune la TVR1 și NaţionalTV, 4 DVD-uri în tiraj de peste 20.000 unităţi.
Peste 450.000.000 de milioane de vizualizări, peste 150.000 de urmăritori pe paginile de Facebook.
Au ajuns în peste 30 de oraşe din România, UK, Ungaria, Republica Moldova, Danemarca. Hit-ul „Am o căsuță mică“ le aparţine şi a adunat peste 50 de milioane de vizualizări.
Gașca Zurli s-a născut în mintea şi în inima Mirelei Retegan, femeia care a dus dragostea pentru copilul ei la rang de fenomen naţional. Lumea din spectacolele Gașca Zurli este o lume magică, plină de bucurii și zâmbete.
„Pentru noi fiecare copil este unic, așa că îi tratăm pe toți cu aceeași atenție și dragoste. Gașca Zurli are 13 spectacole diferite care au făcut înconjurul ţării şi au schimbat relaţiile dintre părinţii şi copiii din România. La spectacolele Zurli familiile descoperă că «joaca e limbajul iubirii dintre părinţi şi copii», i-a plăcut Mirelei Retegan să-şi descrie creaţia.