Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zacusca ”UTA”

Zacusca ”UTA”
Comentează 1

 

Zacusca este un produs alimentar apreciat și mult gustat de majoritatea celor care-l consumă. Dar depinde....depinde de ingrediente în primul rând , depinde de echilibrul folosirii acestor ingrediente, depinde de modalitatea de depozitare etc.

Dacă mă gândesc la vremea lui Ceaușescu, vitrinele magazinelor alimentare erau pline de originala zacuscă românească, ghiveciul. Simplă doar preparată din roșii, ceapă și eventual , ardei gras.

Chef-ul” sau ”MasterChef-ul ” UTA-ei, Mircea Rednic a propus și totodată a hotărât ca în meciul de luni cu FCSB să ne prezinte un model original de zacuscă , folosind un amestec bogat de ingrediente , și sudamericane și africane și italiene și slovace și olandeze și ucrainene și puține, foarte puține, românești. Nu că nu ar fi dispus de igredinete românești, dar s-a hotărât ca și Dumbrăvița și Hunedoara și Reșița să aibă și ei sărmanii din ce să facă zacuscă.

Zacusca prezentată de Puriu, luni la București a fost un dezastru. Ingredientele nu știau deloc să-și etaleze miresmele în preparatul prezentat de Masterchef. Micovschi fiind plimbat în rețete, de la postul de extremă dreaptă deținut cândva pe cel de extremă stângă, dar pentru că pe aceste două poziții a dat oarecare radament, Rednic s-a gândit să-l folosească ....fundaș stânga.

Probabil sau sigur, la următorul meci va lua loc în poartă , ca rotația să fie aproape completă.

Revenind la echipa folosită împotriva FCSB-ului, în ”Zacusca UTA” trebuia să se simtă mirosul de rozmarin al lui Rareș Pop, dar...nimic. Fabry a ținut ca Slovacia să fie reprezentată în rețetă de celebrele găluște tăuțești, dar...nimic, ele zburând la zeci de metri peste poarta bucureșteană.

Ariel Lopez, venea cu speranța celebrelor grătare de vită argentiniene, dar...s-au făcut scrum

Am uitat să adaug că preparatorii zacuscăi ” UTA” au dorit să adauge o căpșună , așa ca originalitate, dar aceasă căpșună s-a dovedit a fi o Căpușă.

Așa că la finalul meciului pe cele 11 borcane de zacuscă arădeană au mai rămas doar două nume, pe 10 scriind Ibrahima Conte , iar pe unul , pe cel de portar, Micovschi...pentru că acolo-i vine rândul.

Sperăm ca meciul următor , cel cu Sepsi, să nu fie unul de Pepsi!

Numai bine.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite