Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Visul frumos din Cupă s-a terminat... cu „ajutorul” arbitrilor: Universitatea Cluj – UTA 1-0

Arbitri au dovedit din nou, în această seară, că nu respectă UTA, Bătrâna Doamnă fiind blocată din drumul spre finala Cupei României în urma a două decizii controversate luate de centralul Horia Mladinovici, după intervenţia arbitrilor din Camera VAR. „U”  reuşeşte astfel să se califice, în urma partidei desfăşurate pe Cluj Arena, în finala pe care o va juca cu Sepsi, fără niciun şut tras pe spaţiul porţii, cu excepţia loviturii de la 11 metri primită cadou, că doar e o echipă din... ,,Cluuuuj", nu din Arad.

Visul frumos din Cupă s-a terminat... cu „ajutorul” arbitrilor: Universitatea Cluj – UTA 1-0
Comentează 1

UTA începe mai bine partida de la Cluj, construieşte mai mult şi pare că are un jucător în plus. Prima ocazie apare în minutul 10, când Roger Jr. centrează în careu, mingea este deviată până la Otele, care trage din cădere. Balonul nu nimereşte însă cadrul porţii. Cinci minute mai târziu, Postolachi înscrie în stil de mare atacant, într-o fază care începe cu recuperarea unui balon de la Miron. Centralul Horia Mladinovici, care i-a mai refuzat UTA-ei un gol în partida de la Ploieşti cu Chindia, decide să-i scoată Bătrânei Doamne din nou mingea din poartă. Asta, după ce VAR-ul a semnalizat un fault imaginar în atac, iar arbitrul a stat şi a analizat vreo cinci minute, să mai piară cheful de joc al Bătrânei Doamne.

Prima ocazie a gazdelor vine abia în minutul 27. Remacle șutează de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă poarta lui Iacob. În minutul 34 centralul Mladinovici o face din nou ca la carte pe UTA şi dictează lovitură de la 11 metri în urma unei faze discutabile. Ubbink intră contact cu Remacle, care se opreşte în faţa sa, în careul propriu, belgianul profită de ocazie şi se scurge pe gazon ca un actor de comedie, intervine şi de data aceasta VAR-ul iar Mladinovici face ceea ce avea de făcut, nu înainte însă de a sta minute bune în faţa monitorului, pentru a scoate din nou din ritm o echipă a UTA-ei care s-a dovedit mai bună ca şepcile roşii. Astfel, în minutul 40, Dan Nistor îndeplineşte o simplă formalitate şi îl execută pe Iacob de la punctul cu var.

„U” Cluj îşi apăra cadoul şi merge mai departe

UTA începe mai bine şi repriza secundă, iar şepcile roşii se plasează în treimea proprie, în dorinţa de a păstra cadoul primit de la arbitri. În minutul 48, Ubbink trage din 16 metri, dar balonul trece puțin pe lângă bara din stânga porţii lui Gorcea. În minutul 53, acelaşi Ubbink trage tare la colțul scurt, dar Gorcea respinge în corner. Un minut mai târziu, Roger Jr. centrează, Postolachi sare la cap şi reia spre poartă, mingea trece puţin pe lângă, dar basarabeanul se accidentează la gleznă în cădere, după care avea să fie schimbat de Keşeru. În minutele 73 şi 74, Ubbink şi Otele îl pun din nou la încercare pe Gorcea, dar portarul gazdelor este la post. În minutul 88, Ubbink are o nouă ocazie de a egala. Olandezul șutează puternic din careu, dar mingea trece peste poartă, iar gazdele merg nemeritat într-o finală de Cupă.

Echipele pregătite de cei doi tehnicieni

Dar să vă prezentăm cele două echipe trimise pe teren de Ioan Ovidiu Sabău, respectiv Mircea Rednic:

U Cluj: Gorcea - Oancea, Martic (Pițian), Miron, Goranov (Filip) - Bic, G. Simion - Chipciu, Remacle (Fl. Ilie), D. Nistor – Thiam;  Rezerve: P. Iliev - Pițian, Fl. Ilie, Tescan, Hofman, I. Filip, Ad. Bălan, Trif, Horșia.

UTA: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Chindriș (Hoxhallari), Abeid – Roger Jr., P. Anton (Batha), Ubbink - R. Pop (Şteau), Otele (Cascini), Postolachi (Keșeru); Rezerve: Kucher - R. Benzar, Batha, Hoxhallari, Stahl, Cascini, Șteau, Keșeru, Milosevic.

Partida a fost condusă la centru de Horia Mladinovici, ajutat la cele două tuşe de Daniel Mitruți şi Ferencz Tunyogi,  arbitru de rezervă fiind Florin Andrei, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Camera VAR: Istvan Kovacs şi Andrei Constantinescu. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Marcel Savaniu  și Mihai Andrieș.

Sursa foto: Facebook UTA Arad
 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite