Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou post medical avansat a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad

Un nou post medical avansat a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad
Comentează 0

Postul Medical Avansat tip I (PMA I), intrat de curând în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad, a fost prezentat astăzi, 18 august 2023, în cadrul unui eveniment organizat la poligonul de instrucție al ISU Arad, unde pompierii arădeni și reprezentanții UPU SMURD Arad au prezentat tehnici de descarcerare și măsuri de acordare a primului ajutor medical.

Postul Medical Avansat tip I este o structură mobilă care permite triajul victimelor în cazul accidentelor cu victime multiple. Acesta dispune de un cort de tratament și unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr de 10 victime. Echipamentele sunt transportate într-o rulotă remorcă, tractată de autospeciale destinate acestor misiuni.

Printre dotările PMA I se regăsesc sistemele de încălzire și răcire ale corturilor și sisteme de iluminat exterior și interior. Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I, iar pentru manipularea echipamentelor grele este prevăzut un sistem hidraulic.

PMA I mai include și medicamentele, materialele sanitare și echipamentele necesare îngrijirii victimelor, spre exemplu: aspiratoare de secreţii, monitoare pentru pacienți, ventilatoare automate, butelii de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsacuri medicale cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii.

Investiția reprezintă un pas important în îmbunătățirea capacității de intervenție și asistență medicală în situații de urgență, contribuind la protejarea și salvarea vieților în cazul unor incidente grave și face parte din proiectului VIZIUNE 2020 - Program Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020)

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite