Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un brevet Apple va personaliza experiența de conducere prin recunoașterea utilizatorilor

Un brevet Apple va personaliza experiența de conducere prin recunoașterea utilizatorilor
Comentează 0

Sunt mai multe informații în ultimul timp că Apple dezvoltă un proiect pentru mașini conectate pentru lansarea în 2026, iar recenta cerere de brevet legată de mașinile inteligente a atras o atenție semnificativă din partea presei, dar și a constructorilor de autovehicule. Cel mai recent brevet Apple, intitulat „Sistem personalizabil”, semnalează un pas semnificativ în inițiativa sa privind vehiculele inteligente, cu un sistem avansat care personalizează experiența vehiculului prin recunoașterea identității utilizatorului.

Acest sistem inteligent Apple va utiliza diverse informații ale utilizatorului, cum ar fi recunoașterea facială, amprentele digitale și biometria vocală, cu scopul de a spori securitatea și de a oferi setări de confort individualizate, potrivit GizmoChina. Printre acestea amintim reglarea scaunului, setările media și controlul climatizării, în funcție de locația pasagerului în interiorul vehiculului.

Integrarea sistemului cu dispozitive electronice portabile le permite să le reamintească pasagerilor despre dispozitivele, articolele și animalele de companie lăsate acasă. Va fi un plus evident pentru viitorii utilizatori de dispozitive Apple după implementara acestui brevet. Experienței în autovehicul va fi mult îmbunătățită, toate cele de mai sus fiind integrate probabil în sistemul de infotainment al mașinii.

Apple nu este singura companie care privește spre viitor și are în vedere sistemul de infotainment al autovehiculelor. Recent Samsung, rivalul Apple de pe piața telefoanelor mobile, a lansat procesorul Samsung Exynos Auto V920, care va fi pe autovehiculele Hyundai.

Progresul Apple în sectorul auto a fost mai lent decât concurenți precum Samsung, Huawei și Xiaomi. Dar acest nou brevet subliniază dedicarea Apple de a-și crea o nișă în dezvoltarea vehiculelor inteligente. Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate tehnologiile brevetate ajung în timp în produse de larg consum.

Apple a primit, de asemenea, un brevet pentru o trapă inteligentă anul trecut, ceea ce indică progresul în proiectul său de vehicule electrice. Cu toate acestea, proiectul Apple Car s-a confruntat cu probleme, ceea ce a dus la îndoieli cu privire la cronologia sa de lansare, unii prezicând o lansare în 2026. Analistul Ming-Chi Kuo a sugerat că Apple ar putea lua în considerare noi achiziții pentru o prezență mai puternică pe piața auto. În ciuda incertitudinilor și potențialelor întârzieri, există încă speranțe mari pentru intrarea Apple în sectorul auto.

Google.com


Scrie un comentariu

trimite