Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația ”Ion Andreescu” Arad a vernisat expoziția ”Arad, mon amour” în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene ”A D Xenopol”

Asociația ”Ion Andreescu” Arad a vernisat expoziția ”Arad, mon amour” în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene ”A D Xenopol”
Comentează 0

În seara zilei de 22 august, a fost vernisată expoziție ”Arad, mon amour”, în Grădina de Lectură, eveniment organizat de Biblioteca Județeană ”Alexandru D Xenopol” din Arad, în parteneriat cu Asociația ”Ion Andreescu” Arad, unde ne-am bucurat de o atmosferă deosebită împreună cu publicul prezent la deschiderea expoziției și alături de invitata noastră de onoare, Flory Takacs împreună cu familia sa.

Expoziția ”Arad, mon amour” se desfășoară pe parcursul evenimentului ”Zilele Aradului”2023, expoziție oferită în dar publicului arădean, pe care îl invităm să vizioneze lucrările expuse pe simezele Artotecii Bibliotecii Județene”Alexandru D Xenopol”.

În deschidere, d-na prof. Ioana Nistor, moderatorul evenimentului, ne-a prezentat un mic istoric al orașului Arad dar și o declarație de dragoste dedicată orașului de pe Râul Mureș.

”Îmi iubesc orașul. Îl simt bun și-l văd frumos. este orașul meu, al tău, al nostru. Aici ne-am născut, am crescut, ne-am făcut o familie, o carieră, aici trăim viața de zi cu zi. Eu cred că nu poți să nu iubești locul în care exiști. Aradul nostru este un oraș special, un loc cu o bogată și diversă istorie culturală, creată de oamenii ce au iubit, iubesc și cu siguranță, vor iubi orașul de pe Mureș. Aradul nu este perfect, însă în sufletul nostru, este aproape de acest lucru, cu bine, cu rău, este locul în care trăim, în care suntem acasă, înconjurați de oameni care ne sunt dragi. Este un loc pe care îl iubim pentru tot ceea ce este.” Prof. Ioana Nistor

În cadrul expoziției ”Arad, mon amour”, sunt prezente pe simezele Artotecii Bibliotecii Județene ”Alexandru D. Xenopol” Arad, 43 de lucrări, creațiile celor 19 artiști expozanți, reuniți sub o tematică generoasă, mereu gata să inspire talente și care a dat frâu liber sentimentelor creatorilor acestor lucrări față de orașul Arad, reușind să surprindă clădirile și peisajele arădene, din unghiuri și perspective diferite, în stiluri și maniere de lucru variate.

Se regăsesc în expoziție lucrări de artă plastică, realizate în ulei și acrilic pe pânză și pe carton, acuarelă, mozaic în semințe, artă fotografică și prelucrare digitală, reprezentând clădiri și zone celebre din Arad.

Unii dintre colegii noștri asociază evenimentul ”Zilele Aradului” cu numele regretatului artist plastic arădean Mihai Takacs, datorită implicării sale în promovarea artei vizuale arădene și susținerea artiștilor plastici. De aceea am răspuns bucuroși la inițiativa d-nei prof. Ioana Nistor, de a expune câteva creații ale îndrăgitului artist, Mihai Takacs, plecat de opt ani dintre noi.

Acest demers este un prilej de a-l menține viu în memoria celor care l-au cunoscut și i-au apreciat operele dar și calitățile sale de om, prin care s-a făcut atât de iubit de arădeni.

Asociația ”Ion Andreescu” Arad are un mare respect și considerație față de regretatul artist, Mihai Takacs cât și față de soția acestuia, colega noastră, artistul plastic Flory Takacs, care a continuat să sprijine pasiunea pentru pictură a membrilor asociației noastre și dorim să-i mulțumim pentru frumoasa colaborare și pentru faptul că a acceptat invitația de a expune alături de noi, trei lucrări semnate Flory Takacs.

Suntem bucuroși de faptul că au acceptat invitația de a participa cu lucrări alături de noi, doi artiști fotografi, prieteni vechi ai asociației, este vorba despre președintele Asociației ”Foto Club” Arad, Mircea Boran și Ferenc Kurunczi.

Expoziția ”Arad, mon amour” se desfășoară în cadrul evenimentului ”Zilele Aradului”2023, expoziție oferită în dar publicului arădean, pe care îl invităm să vizioneze lucrările expuse pe simezele Artotecii Bibliotecii Județene”Alexandru D Xenopol”.

Evenimentul rămâne deschis pentru vizitare până în data de 3 septembrie 2023.

Dorim să mulțumim gazdei noastre, Biblioteca Județeană ”Alexandru D Xenopol”și d-nei prof. Ioana Nistor pentru invitația de a expune pe simezele Artotecii dar și pentru deosebita colaborare și organizare!

Felicitări expozanților pentru minunatele lucrări dar și pentru dragostea lor pentru orașul Arad!

La mulți ani, Arad!

 

Foto - Mircea Boran

 

Kovats Daniela

Galerie foto (30)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite