Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Toate cauzele care nu sunt urgente de pe rolul Tribunalului vor fi, începând de astăzi, AMÂNATE

Judecătorii din cadrul Tribunalului Arad pun picioru-n prag și încep de astăzi să protesteze. Motivul? Sunt nemulțumiți de faptul că riscă să își piardă pensiile de serviciu.

Toate cauzele care nu sunt urgente de pe rolul Tribunalului vor fi, începând de astăzi, AMÂNATE
Comentează 0

Potrivit reprezentanților Tribunalului ieri s-a desfăşurat Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, „ca urmare a Hotărârii din data de 16 ianuarie 2020 a  Secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, privind convocarea adunărilor generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale și curți de apel conform art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020, ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor”.

În urma dezbaterilor care au avut loc, s-a decis ca începând de astăzi să amâne cauzele care nu sunt urgente. „Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, a hotărât că, iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, este de natură să încalce independenţa și să afecteze statutul constituțional al judecătorilor şi a decis adoptarea unor forme de protest constând în: amânarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 22.01.2020, cu excepţia cauzelor  urgente, potrivit legii; sesizarea Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare și a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potențialei abrogări a dispozițiilor legale privind pensia de serviciu; refuzul participării judecătorilor în activităţile birourilor electorale”, susțin judecătorii arădeni. Aceștia au ținut să menționeze că poziţia adoptată   de Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad este similară cu cea adoptată de majoritatea tribunalelor şi curţilor de apel din ţară.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite