Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Târgul de Crăciun se deschide săptămâna viitoare; care va fi programul de funcţionare şi când va fi adus bradul

După cum vă informam, au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun care urmează să aibă loc lângă Palatul Administrativ, evenimentul fiind organizat de Primărie, prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Potrivit primarului Călin Bibarţ, acesta se va desfăşura între 4 decembrie şi 10 ianuarie, însă totul depinde de evoluţia epidemiologică şi de regulile pentru combaterea pandemiei stabilite de autorităţile centrale.

Târgul de Crăciun se deschide săptămâna viitoare; care va fi programul de funcţionare şi când va fi adus bradul
Comentează 0

Evenimentul va avea loc în faţa Palatului Administrativ, lângă acesta, pe strada Romul Veliciu, care a fost deja închisă, dar şi în spatele clădirii, în parc. Primarul Călin Bibarţ susţine că până în momentul de faţă şi-au anunţat intenţia de a participa 40 de agenţi economici. „Folosim toate căsuţele noi, dar şi pe cele vechi, care vor fi revopsite. Având în vedre că practic sunt trei locuri de desfăşurare, va fi organizată o întâlnire cu toţi comercianţii, pentru ca fiecare să-şi exprime dorinţa pentru o locaţie. Dacă sunt mai mulţi comercianţi care doresc aceeaşi locaţie, atunci se licitează. În spatele Primăriei va fi amplasată o scenă şi vor fi organizate concerte, dacă va fi posibil. În faţă, vom avea un brad de 20 de metri, care este ales deja, iar în faţa sa va fi amplasat un iglu nou, care va fi de efect pentru copii, care vor putea să se fotografieze acolo. Nu vom mai amplasa nicio scenă aici, pentru a nu aglomera locul”, a declarat Bibarţ.

Cadouri pentru copiii de grădiniţă şi din clasele primare

Potrivit reglementărilor din momentul de faţă, târgul va funcţiona de luni până joi între orele 13-21, iar de vineri până duminică între orele 11-21. În ceea ce priveşte bradul, acesta va fi adus până pe 5 decembrie, când va fi pornit şi iluminatul festiv. „Din cauza pandemiei, nu vom mai avea un flux de copii şi cadouri. Încercăm să venim noi înspre copii, cei aproximativ 5.000 de copii de grădiniţă urmând să primească un mic cadou la grădiniţă. De asemenea, am pregătit 600 de cadouri pentru copiii defavorizaţi din clasele primare”, a mai spus edilul.

Nu au fost uitate nici cartierele municipiului, unde vor fi amplasaţi 11 brazi mai mici şi unde a fost extins deja iluminatul festiv. „Am propus să se meargă cu iluminatul festiv şi înspre cartiere, în special pe bulevardele mari. Să aducem puţin din spiritul sărbătorilor şi în cartiere”, a ţinut să precizeze Bibarţ.

Mai trebuie spus că Primăria a pregătit şi un site dedicat Târgului de Crăciun, unde arădenii vor putea găsi informaţii actualizate cu privire la eveniment şi unde zilnic se vor posta fotografii de la faţa locului. „Dacă primim fotografii de la arădeni, avem toată deschiderea să le postăm”, a încheiat primarul.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite