Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânăr condamnat la 5 ani de închisoare pentru răspândirea Covid-19, în Vietnam. Câți oameni a infectat

Pedeapsă aspră pentru încălcarea regulilor anti-Covid, în Vietnam. Un tânăr a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că nu a respectat măsura și a infectat mai multe persoane. 

Tânăr condamnat la 5 ani de închisoare pentru răspândirea Covid-19, în Vietnam. Câți oameni a infectat
Comentează 0

Van Tri, un tânăr de 28 de ani, a fost acuzat după ce, în iulie, s-a deplasat din oraşul Ho Şi Min în provincia lui natală, Ca Mau. Acolo, acesta nu a respectat carantina obligatorie de 21 de zile, iar pe 7 iulie a fost testat pozitiv. 

Acum, un tribunal regional l-a găsit vinovat pentru ”răspândirea unor boli infecţioase periculoase la alte persoane”.

”Încălcarea de către Tri a regulamentului de carantină medicală la domiciliu a cauzat infectarea mai multor persoane cu COVID-19 şi decesul unei persoane pe 7 august 2021”, se arată în decizia tribunalului. 

Potrivit presei vietnameze, opt persoane au fost infectate din cauza lui.

În prezent, Vietnamul trece prin cel mai grav val al pandemiei de până acum. Bilanțul din țară depășește 540.000 de infectări şi peste 13.000 de decese.
Marea majoritate a cazurilor au fost înregistrate de la sfârşitul lunii aprilie. Capitala Hanoi şi oraşul Ho Şi Min au fost plasate în lockdown-uri stricte în ultimele luni.

Aceasta nu este prima condamnarea din Vietnam pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Un bărbat de 32 de ani din Hai Duong a fost condamnat la 18 luni de închisoare în luna iulie, iar un însoţitor de bord al companiei Vietnam Airlines, la doi ani de închisoare cu suspendare, în martie, din acelaşi motiv, potrivit Agerpres.  

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite