Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea susţine că Sala Polivalentă ar trebui să ajungă la Primărie

Deputatul Sergiu Bîlcea a vorbit în cadrul conferinţei de presă de ieri a PNL despre susţinerea sportului şi investiţiile care trebuie făcute la Sala Polivalentă din Arad. Asta, în condiţiile în care a susţinut o declaraţie politică în Parlament având ca temă: „Surse de finanţare suplimentare pentru susţinerea sportului” şi a adresat o întrebare ministrului Tineretului şi Sportului cu privire la investiţiile de la Polivalentă.

Sergiu Bîlcea susţine că Sala Polivalentă ar trebui să ajungă la Primărie
Comentează 0

„În calitate de membru al Comisiei de Tineret şi Sport în doresc o schimbare a legislaţiei, în ceea ce înseamnă finaţarea sportului în România, fie că vorbim de sportul de performanţă, sportul de masă sau sportul şcolar. În următoarea perioadă vom avea un set de propuneri legislative care să permită fie contracte multianuale pe Legea 350, fie o schimbare a Codului Fiscal pentru încurajarea zonei economice private în finanţarea sportului în anumite condiţii”, susţine Sergiu Bîlcea.

În continuare, acesta susţine că întrebarea adresată ministrului Novak a venit ca urmare a faptului că eforturile autorităţilor arădene de a introduce Polivalenta pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii a fost încununată de succes. „Acum, proprietarul va trebui să organizeze o licitaţie pentru documentaţia tehnică, şi acesta sper să fie răspunsul, dar dacă mă întrebaţi pe mine, ministrul Novak va trebui să organizeze descentralizarea sportului românesc. Parte din obiective, cum este şi Sala Polivalentă din Arad, va trebui să meargă către administraţia locală, în speţă aici vorbim de Primăria Arad, care să se ocupe mult mai atent. Eu cred că România trebuie să se descentralizeze, nu numai la nivelul sportului. Toacmai de aceea am pus acea întrebare, pentru că vreau să aflu de la ministrul Novak dacă poate organiza această documentaţie tehnico-economică pentru modernizarea Sălii Polivalente din Arad, pentru că ar fi eligibilă de finanţare pe CNI. Dacă nu, să organizăm un transfer către administraţia locală, în speţă Primăria Arad, care teoretic ar avea mai multă experienţă”, a mai spus Bîlcea.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite