Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SEBIȘ OPERA CONCERT - ediția a III-a (FOTO şi VIDEO)

Iată că anul acesta s-au împlinit trei ani de la prima ediție a „Sebiș Opera Concert”, un eveniment care a luat ființă la Sebiș datorită unor tineri care știu să aprecieze frumosul, oameni care au iubit și iubesc orașul Sebiș. De atunci a trecut ceva timp, iar acest eveniment a prins rădăcini, pentru că oamenii de aici apreciază muzica de calitate.

SEBIȘ OPERA CONCERT  - ediția a III-a (FOTO şi VIDEO)
Comentează 0

Sâmbătă seara, începând de la ora 19.00, la Casa de Cultură a orașului Sebiș a avut loc cea de a III-a ediție a concertului de operă, un eveniment care a adunat câteva sute de spectatori, atât din Sebiș cât și din împrejurimi. Concertul a fost sprijinit de Primăria orașului Sebiș și de Centrul Cultural Județean Arad, iar ca parteneri au fost Filarmonica din Arad, Asociația Glob-Art și Corso Live Interface. Spectacolul a fost prezentat de Roxana Sabău, actriță la teatrul din Arad. Soliști vocali au fost Geani Brad – bariton, Mihaela Ișpan – mezzosoprană, Amalia Preda – soprană, Andres Groza – bas, Adelin Ilca – tenor, Ștefan Ioan Muț - bas, Șerban Lupei – bariton, dirijorul orchestrei fiind Dan Crișan.

Au fost câteva clipe de bucurie, liniște și căldură sufletească, spectatorii având parte de o experiență muzicală memorabilă. Întâmplarea face ca soliștii să fie de pe aceste frumoase meleaguri, respectiv din Sebiș, Almaș Cil, Seleuș și Curtici. Programul muzical a cuprins uverturi, arii, duete și canțonete, dintre cele mai celebre opere, având menirea de a captiva sufletul și inima spectatorilor, printre care amintim Uvertura Willhelm Tell – G. Rossini - La calunnia, Bărbierul din Sevilla – G. Rossini (Ștefan Ioan Muț) - Aria lui Leporello „Notte e giorno”, Don Giovanni – W. A. Mozart (Andres Groza) - La cidarem la mano, Don Giovanni - W. A. Mozart (Mihaela Ișpan împreună cu Ștefan Ioan Muț) - Una furtiva lagrima, Elixirul dragostei – G. Donizetti (Adelin Ilca) - Aria Gildei „Caro nome” Rigoletto – Giuseppe Verdi (Amalia Preda) - Von Des Tajos Strand, Der Zigeunerbaron – J. Strauss (Șerban Lupei) - Lippen Schweigen, Die Iustige Witwe – Franz Lehar (Amalia Preda / Adelin Ilca / Șerban Lupei) - Preludiu, Carmen – G. Bizet - Aria lui Escamillo, Carmen – G. Bizet (Geani Brad) - Seguidilla, Carmen – G. Bizet (Mihaela Ișpan) - Rosina / Figaro, Il barbiere di Siviglia – G. Rossini (Mihaela Ișpan / Geani Brad) - Aria Păpușii „Les oiseaux dans la charmille”, Povestirile lui Hoffman – Jacques Offenbach (Amalia Preda) - I could have danced all night – My fair lady (Mihaela Ișpan) - Brindisi, Traviata – G. Verdi - O sole mio – BIS Sala Casei de Cultură Sebiș a fost aprope plină și de această dată, iar printre invitații primarului Cristian Feieș s-au numărat și Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ioana Engelhardt – directorul Centrului Cultural Județean Arad, care au răspuns cu bucurie invitației, de a lua parte la acest frumos eveniment din viața sebișenilor. „Mă bucură faptul că am reușit să organizăm și această ediție fără restricții, care zic eu a fost una foarte frumoasă și mai mult, constat cu bucurie că de la an la an această manifestare ia amploare, este tot mai apreciată de sebișeni, ceea ce ne încurajează ca pe viitor să ne gândim să o facem și mai atractivă pentru public. Ne bucură foarte mult că o parte dintre soliști sunt sebișeni de-ai noștri sau de pe Valea Crișului Alb ceea ce ne arată că zona noastră este o adevărată pepinieră de valori muzicale. Vreau să mulțumesc tuturor celor care într-un fel sau altul au fost alături de noi în această seară minunată în care ne-am umplut sufletele de bucurie alături de acești artiști minunați”, a spus primarul Cristian Feieș. Acest eveniment alături de alte evenimente frumoase care se desfășoară an de an la Sebiș va rămâne unul care va aduce bucurie tuturor celor care apreciază muzica bună și face parte totodată din calendarul evenimentelor culturale sebișene.

Galerie foto (170)

Articole asemanatoare