Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raport dur al Consiliului Europei despre condițiile din închisorile României

Un raport foarte dur al Consiliului Europei critică condițiile din închisorile României, relatează Realitatea TV.

Raport dur al Consiliului Europei despre condițiile din închisorile României
Comentează 0

Raport devastator al Consiliului Europei în privinţa condiţiilor din închisorile din România. În raportul publicat cu puţin timp în urmă, Comiterul pentru Prevenirea Torturii şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu problemele care persistă în închisorile din România, printre care faptul că angajaţii penitenciarelor comit abuzuri vizând deţinuţii, violenţa între deţinuţi şi acuzaţii de rele tratamente aplicate de poliţişti.

”Deținuții au făcut un număr mare de declarații privind rele tratamente fizice aplicate de către polițiști (multe dintre acestea susținute de dovezi medicale). Acuzațiile se refereau în special la palme, pumni, șuturi și lovituri de baston, aplicate de polițiști suspecților, fie la momentul arestării, fie în timpul interogării la secția de poliție, aparent în scopul forțării unei mărturii", precizează raportul.

”Persoanele deținute sunt expuse unui risc mai mare de intimidare, presiune și chiar maltratare în centrele de detenție ale poliției (...). De aceea, Comitetul pentru Prevenirea Torturii recomandă, încă o dată, ca persoanele arestate preventiv să nu fie ținute în centrele de detenție ale poliției (...). Condițiile de detenție din centrele de detenție vizitate, în special din centrele nerenovate, rămân inacceptabile pentru rețineri de două luni sau mai mult", mai spune raportul.

”Comitetul pentru Prevenirea Torturii aprobă eforturile depuse începând cu 2014 pentru reforma sistemului penitenciar, în special privind dezvoltarea serviciului de eliberare condiționată, reducerea populației închisorilor cu aproximativ 30%, cât și introducerea de remedii compensatorii pentru deținuții ținuți în condiții de suprapopulare”, mai precizează raportul.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite