Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

10 ani de închisoare pentru Vîntu și Liviu Luca, în dosarul delapidării de la SNP Petrom

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 6 luni de închisoare în dosarul delapidarii patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucuresti, care a amanat de mai multe ori sentinta pana acum. 10 ani și 2 luni de închisoare a primit și Liviu Luca, fostul lider de sindicat.

10 ani de închisoare pentru Vîntu și Liviu Luca, în dosarul delapidării de la SNP Petrom
Comentează 0

La fond, Vîntu a primit o pedeapsă de 10 ani și 2 luni de închisoare, iar liderul de sindicat Liviu Luca a primit 10 ani, ambele cu executare. Potrivit Curentul, de mai bine de un an, Vîntu incearca sa facă intelegeri cu procurorii care îi instrumentează diverse dosare, pentru a primi posibile reduceri de pedeapsă.

Jurnaliştii de la Curentul scriu că zilele trecute, omul de afaceri s-a prezentat la DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu. A făcut-o nu în calitate de martor asa cum a relatat presei, ci pentru a-l denunţa chiar pe Călin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. In acest dosar, Tariceanu chiar ar putea avea probleme serioase. Şi asta pentru că Ionuţ Eftime, cel care l-a denunţat iniţial pe Bogdan Olteanu, a fost convins de Vîntu sa-i confirme denuntul referitor la Tariceanu.

Eftime este colegul său de închisoare la penitenciarul Rahova iar comunicarea acestuia cu Vîntu a fost una facilă. Cât despre pronunţarea definitivă care probabil îi va aduce o nouă condamnare, cei de la Curentul zic că Sorin Ovidiu Vîntu riscă să adune pedepse cu executare de peste 10 ani.

Jurnaliştii mai scriu că Vîntu provoaca amuzamentul colegilor de celulă, prin faptul că poartă un carton pe care scrie ,,n-am nimic de dat", vrând astfel să demonstreze că încă are contacte în lumea puterii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite