Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2023

Proiect de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2023
Comentează 0

Proiectul de hotărâre se referă la aprobarea Proiectul de hotărâre se referă la conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”. În temeiul prevederilor art. 129 alin. (13) conform căruia: ”Consiliul local poate conferi persoanelor fizice române sau străine cu merite deosebite titlul de cetăţean de onoare al comunei, oraşului sau municipiului, în baza unui regulament propriu. Prin acest regulament se stabilesc şi condiţiile retragerii titlului conferit. Acest regulament poate fi parte integrantă a statutului unităţii administrativ-teritoriale.”, art. 129 alin. (1), alin. (14) și ale art. 139 alin.(1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/03.07.2019, privind Codul Administrativ, precum și a Regulamentului pentru conferirea titlului de „ Cetățean de onoare” și a altor titluri și distincții personalităților cu merite deosebite aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 220/2006, republicată, ne exprimăm inițiativa de promovare a unui Proiect de Hotărâre cu următorul obiect: conferirea titlurilor:

  • TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD domnului Academician prof. univ. dr. IOAN BOLOVAN, istoric român, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, pentru eforturile neobosite de promovare a istoriei orașului și județului Arad, de-a lungul întregii sale cariere academice.
  •  TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD doamnei ELENA LĂSLEAN, creatoare a brandului ELLIS, care a adus Aradului vizibilitate la nivel național, precum și pentru preocuparea constantă de promovare a valorilor locale.
  •  TITLUL PRO URBE doamnei EUGENIA IOVĂNAȘ, judecător, în semn de recunoaştere a întregii activităţi academice, precum şi a contribuţiei sale originale, la prestigiul şi dezvoltarea dreptului românesc.
  • TITLUL DE EXCELENȚĂ pentru merite profesionale deosebite și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, următoarelor personalități:

        • În domeniul ARTEI VIZUALE

 Doamnei MARIA ÓDRY - pentru creația artistică prin care a contribuit la salvarea și conservarea unor bunuri aparținând patrimoniului cultural al Aradului. 

      • În domeniul ARTEI DRAMATICE

oamnei RÉKA FEKETE - pentru contribuția adusă la promovarea activității teatrale din Arad

  • În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

a) Doamnei IOANA CAMELIA MOLER, pentru dedicarea cu care slujește învățământul preuniversitar arădean

b) Doamnei prof. IOANA LUNG – pentru rezultate deosebite obținute la concursuri și festivaluri naționale și internaționale

c) Domnului prof. OVIDIU MIHĂIEȘ – pentru merite profesionale și manageriale remarcabile

d) Doamnei prof. MARIANA TOMESCU – pentru preocupări constante în formarea a multor generații de sportivi de performanță

e) Domnului prof. CONSTANTIN MICLEA – pentru performanțele sportive obținute pe plan național și internațional

f) Doamnei DANIELA MONICA CAMENIȚĂ, pentru contribuția la ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean.

g) Doamnei OLGA IULIA GHINGA, pentru profesionalismul, implicarea și competența dovedite în cariera managerială și didactică.

  • În domeniul PRESEI

Domnului DANIEL PAVEL SCRIDON pentru o activitate de presă remarcabilă

       • În domeniul SPORTULUI

a) Gimnastelor ANDRA CRAINIC ȘI CARINA CRAINIC - pentru rezultatele însemnate obținute la campionatele naționale și internaționale

b) Domnului DORU PESCARU– culturist - în semn de recunoaștere a activității sportive valoroase

c) Doamnei MELISSA MARCOS - pentru merite sportive importante obținute în urma participării la competiții interne și internaționale în sportul Karate WUFK( World Union Karate- do Federations)

d) Domnului ADRIAN MESESAN - pentru rezultatele prestigioase la competiții interne și internaționale în sportul Karate WUFK( World Union Karate- do Federations)

  • În domeniul SĂNĂTĂȚII

Se conferă TITLUL DE EXCELENȚĂ Post mortem

Domnului Dr. ZENO MOLDOVAN - pentru activitatea prodigioasă desfășurată în domeniul medical vreme de câteva decenii.

DIPLOME DE ONOARE:

a) RADU IORGOV și MAISA KALLIKKOTT – pentru rezultate notabile la concursuri naționale și internaționale de dans sportiv

b) DARIAN CIUPULIGA și MARA SABĂU– pentru rezultate însemnate la concursuri naționale și internaționale de dans sportiv

Documentaţia poate fi consultată: pe pagina de internet a instituţiei, la sediul instituţiei, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 16:00, joi între orele 08:30 - 17:30, vineri între orele 08:30 - 13:30. Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Relaţii cu Publicul al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 21 08 2023 prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la acest link, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: dezbaterepublica@primariaarad.ro sau prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei, nr. 75.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, aici .

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris. Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 21 08 2023.

HCLM Titluri si distinctii Arad

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite