Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primul caz suspect de coronavirus, noua tulpină, depistat la Matei Balș - Contagiozitatea este cu 70% mai mare / UPDATE: Ce spun autorităţile

A fost depistat primul caz de coronavirus cu noua tulpină care face ravagii în Marea Britanie. Este vorba de un pacient internat la Matei Balș.

Primul caz suspect de coronavirus, noua tulpină, depistat la Matei Balș - Contagiozitatea este cu 70% mai mare / UPDATE: Ce spun autorităţile
Comentează 0

Update 1 Ce spun autorităţile

Potrivit autorităţilor, până în momentul de faţă nu există date concludente cu privire la prezenţa noii tulpini de virus la pacientul internat.

„În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.

Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat. 

Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini”, susţin oficialităţile.

Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților.


Noua tulpină de coronavirus a fost depistată și în România. Este vorba de un pacient internat la Matei Balș. Persoana infectată s-ar fi întors de curând din străinătate. Este vorba de un bărbat care prezenta simptome de coronavirus.

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.7., a creat panică în toată lumea, chiar dacă nu a dus - cel puțin pentru moment - la cazuri mai severe de Covid-19 față de cele raportate până în prezent. Totuși, ca urmare a gradul său mai mare de infecțiozitate, ceea ce, automat, ar duce la o supraaglomerare a spitalelor într-un moment în care multe țări se luptă deja cu creșteri ale cazurilor de coronavirus, precum și pe fondul anticipării unor noi creșteri ca urmare a vacanței și călătoriilor, statele europene - și nu numai - sunt cu ochii pe Marea Britanie. 

Lista țărilor care au identificat infecții cu noua variantă a COVID-19 include, pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia - Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite și Taiwan. 

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite