Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Demonstrație de forță: PNL și-a lansat candidații pentru CJA, Primăria Arad, Parlament și primăriile din județ în prezența a aproape 5.000 de oameni (FOTO și VIDEO)

Sala Polivalentă a fost arhiplină în această seară, când PNL Arad și-a lansat candidați pentru conducerea Consiliului Județean, a Primăriei Municipiului, Parlament și primăriile din județ. Conform organizatorilor, la eveniment au participat 4.821 membri și invitați, printre aceștia din urmă numărându-se Nicolae Robu, primarul Timișoarei și președintele PNL Timiș, de loc din Bocsig, și vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, din partea Biroului Național.

Astfel, au fost lansate candidaturile lui Iustin Cionca, pentru funcția de președinte al CJA; Sergiu Bîlcea, pentru cea de primar al Aradului; Călin Bibarț, Geanina Pistru, Glad Varga, Lazăr Faur, Patricia Dinga, Ionel Bulbuc, Bogdan Boca, Florin Stana, Iuliana Mureșan și Cristian Urzică, pentru Camera Deputaților; Ioan Cristina, Doru Sinaci, Corina Crișan, Garofița Popa și Cornel Faur, pentru Senat și a celor 78 de primari pe funcție sau candidați pentru primăriile din județ.

Demonstrație de forță: PNL și-a lansat candidații pentru CJA, Primăria Arad, Parlament și primăriile din județ în prezența a aproape 5.000 de oameni (FOTO și VIDEO)
Comentează 18

Deschiderea evenimentului a fost făcută de Ionuț Langa, iar oficiile de gazdă de cunoscutul actor Zoltan Lovas, care a ales să-și sărbătorească ziua de naștere alături de liberalii arădeni, și Răzvan Cadar, secretar general al PNL Arad și vicepreședinte al CJA.

În discursul pe care l-a rostit, după urcarea tuturor candidaților și a principalilor invitați pe scenă, Ben Oni Ardelean a ținut să remarce numărul mare al celor prezenți, lucru care în opinia sa dovedește forța PNL Arad și prevestește noi victorii în alegeri. „Vreau să vă adresez salutul din partea președintelui Ludovic Orban. PNL nu a avut niciodată în istoria sa post-decembristă un scor ca și acum. Suntem la 45% în orice sondaje de opinie, chiar și în cele ale adversarilor noștri. Vreau să-i felicit pe toți cei care stau astăzi pe scenă și să le spun că au tot respectul celor de la București”, a spus Ben Oni Ardelean.

Candidaturile, supuse la vot

În continuare secretarul general Răzvan Cadar a supus votului Comitetului de Coordonare Județean Arad toate candidaturile, nu înainte de a le transmite celor prezenți că PNL va câștiga alegerile pentru Consiliul Județean, pentru Primăria Arad, pentru primăriile din județ și pentru Parlament. Au vorbit apoi cei doi candidați care deschid listele pentru Camera Deputaților și Senat, Călin Bibarț și Ioan Cristina. „Faptul că suntem aici cu toții, atât de mulți împreună, înseamnă că jumătate din luptă este câștigată. Fiecare dintre noi intră în luptă conform unei strategii a Statului Major și a comandantului. Dar dincolo de aceste strategii, să nu uităm că cel mai important este ceea ce își doresc oamenii”, le-a transmis celor prezenți Călin Bibarț. La rândul său, Ioan Cristina a afirmat că în acest moment PNL filiala Arad este un partid liniștit și unit. „Suntem aproape de alegerile anticipate. Este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre, iar ca liberal am susținut și susțin alegerea primarilor în două tururi, pentru că așa este democratic și normal”, a spus Ioan Cristina.

Bîlcea și Cionca prezentați de tinerii liberali

Discursurile celor doi candidați pentru Primăria și Consiliul Județean Arad, care au declarat de mai multe ori că merg în tandem au fost prefațate de membri ai organizației de tineret, care și-au manifestat susținerea pentru ei.

În discursul pe care l-a susținut, Bîlcea a transmis că se bazează pe cea mai puternică echipă, a vorbit despre prioritățile următorilor patru ani la Primăria Arad, i-a mulțumit fostului primar Gheorghe Falcă pentru susținere și și-a manifestat credința în victorie. „Aradul este un oraș cu tradiție, cu istorie. Suntem primul oraș care după Timișoara am ieșit în stradă pentru democrație. Tot ceea ce sunt astăzi se datorează familiei, dar și Aradului și arădenilor. Întotdeauna mi-au plăcut provocările, dar și să muncesc pentru ele. Adversarii noștri ne arată problemele, noi venim cu soluțiile”, a afirmat Bîlcea.

La rândul său, Iustin Cionca a vorbit despre primii pași pe care i-a făcut în politică, în 1998, la îndemnul președintelui organizației de tineret a Partidului Democrat de atunci, Gheorghe Falcă, a vorbit despre experiența sa în administrație, despre realizările avute la Consiliul Județean și despre parteneriatul cu Sergiu Bîlcea, promițându-le tinerilor că îi va sprijini ca în fiecare unitate administrativ teritorială să fie câte unul pe lista de consilieri locali. „Astăzi avem cei mai performanți primari și cei mai buni candidați de primar din județ. Am adus în Arad sute de milioane de euro, pentru ca Aradul să fie un loc unde se vine, nu de unde se pleacă. Am reușit să schimbăm în bine fața comunităților arădene. Vă promit că județul Arad va rămâne liberal și după alegerile locale, pentru că avem cea mai puternică echipă, și în politică, și în administrație”, le-a spus Cionca celor din sală.

Nicolae Robu a vorbit în continuare despre relația pe care o are cu Gheorghe Falcă, pe care îl cunoaște de când el era prorector, iar Falcă student, a ținut să felicite administrația arădeană pentru realizările avute și le-a spus liberalilor din sală că își dovedesc forța prin ceea ce se întâmplă în județul Arad. „Sunteți una dintre cele mai tari organizații PNL din țară și veți dovedi acest lucru și la viitoarele alegeri. Aradul este un loc unde se vine, nu de unde se pleacă. Poate că nici nu știți cât de buni sunteți, ocupați locul al III-lea la export, după Timiș și Argeș. Acest lucru se întâmplă pentru că ați știut să atrageți investitori străini. Această dezvoltare va continua, pentru că aveți un tânar drept candidat pentru a deveni primarul Aradului”, a afirmat Robu.

Falcă, pe acordurile „Simply the best”

Ultimul dintre vorbitori a fost europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, care a luat microfonul pe acordurile melodiei „Simply the best”, interpretată de Tina Turner. Falcă a vorbit despre experienţa sa de primar, despre începuturile sale la Primăria Arad, despre cum a găsit municipiul şi lucrările care au urmat, a făcut o scurtă referire la adversarii tradiţionali ai dreptei, social-democraţii care au ajuns astăzi să se războiască între ei şi la coaliţia USR-PLUS, care este aşteptată să se alăture proiectului PNL şi despre schimbare. „Toţi cei care credem în valorile creştin-democrate suntem cei care construim împreună municipiul Arad. Suntem generaţia Revoluţiei, care ne-am asumat să producem schimbări. Astăzi ne mândrim cu 90.000 de oameni şi cu un export de peste trei miliarde de euro. Suntem singurul oraş din ţară care avem realizat 75% dintr-un inel de centură”, a spus Falcă, care apoi i-a invitat pe rând alături de el pe Ioan Cristina şi Călin Bibarţ, pe Iustin Cionca şi Sergiu Bîlcea, apoi a invitat pe scenă familiile candidaţilor. „Îmi doresc să ridicăm împreună steagul frumos al Aradului, steagul frumos al României, steagul frumos al Uniunii Europene. Suntem o familie mare care va reuşi. Suntem familia PNL, suntem familia creştin-liberală şi construim împreună”, a încheiat preşedintele PNL Arad, pe acordurile melodiei „Apa trece, pietrele rămân”.

Lucian Șerban

Foto: Vasile Zărăndan

Pentru video intrați aici:  https://www.facebook.com/arad.pnl/videos/129843611580906/

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite