Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele CJA – la festivitatea de accedere a României în spațiul aerian Schengen (FOTO)

Alături de prim-ministrul României și de președintele Senatului, de primarii și președinții Consiliilor Județene din vestul țării, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat, astăzi, la Timișoara, la festivitatea de accedere a României în spațiul aerian Schengen! Din 31 martie, cetățenii români vor putea călători cu avionul în statele Schengen ca în interiorul României, fără formalități suplimentare! Este o realizare așteptată de foarte mulți ani, care va fi urmată de aderarea la Spațiul Schengen și prin frontierele terestre.

Președintele CJA – la festivitatea de accedere a României în spațiul aerian Schengen (FOTO)
Comentează 0

„Am fost primar la aderarea României la Uniunea Europeană, iar astăzi, la integrarea în Spațiul Schengen, pe cale aeriană, sunt președintele Consiliului Județean Arad. Este o bucurie că am putut contribui, fiecare dintre noi, cetățenii României, la această importantă realizare, un semn concret al apartenenței noastre la familia europeană. Acceptarea în Spațiul Schengen înseamnă un plus de credibilitate și de încredere, pe care eu cred că le merităm, după ani de zile de muncă în care am demonstrat atașamentul față de valorile europene", a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tot astăzi, la Timișoara a fost inaugurat și noul terminal al aeroportului, construit de statul român (având în vedere că spre deosebire de Aeroportul din Arad, care este în proprietatea Consiliului Județean, cel de la Timișoara este proprietatea statului, prin Ministerul Transporturilor).

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite