Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţia Locală caută proprietarii terenurilor insalubre de la intrarea în municipiu (FOTO)

Poliţia Locală anunţă că angajaţii Biroului de Protecţia Medilui au pus ochii pe terenurile insalubre aflate la intrarea în Arad. Astfel, se află în proces de identificare terenuri de pe strada Șiriei, respectiv porțiunea adiacentă a șoselei de centură.

Poliţia Locală caută proprietarii terenurilor insalubre de la intrarea în municipiu (FOTO)
Comentează 2

„Pentru zonele aparținând domeniului public, se vor emite notificări în vederea salubrizării prin grija compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad. Același semnal îl vor primi și proprietarii privați, în vederea curățării terenului și realizării unor amenajări care să elimine aspectul neîngrijit al unora dintre terenurile din zonă.

Actele normative ce prevăd obligațiile deținătorilor de proprietăți imobiliare în registrul salubrizării sunt OUG 195/2005 privind protecția mediului și HCLM nr.162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad.

Concomitent, sunt în curs de identificare terenurile și proprietarii din arealul ieșirii din oraș către Timișoara. Ca și în alte zone, măsurile de identificare și notificare sunt necesare, date fiind schimbările ce survin permanent în  delimitarea terenurilor și regimul proprietății spațiilor afectate de depunerea ilegală de deșeuri ori de neglijarea obligațiilor deținătorilor privind întreținerea.

Direcția Generală Poliția Locală anunță persoanele fizice și juridice ce posedă proprietăți la intrările în oraș că acest demers de identificare și igienizare a terenurilor, demolare a clădirilor dezafectate și evaluare a spațiilor utilizate ca parcări presupune participarea polițiștilor locali de la protecția mediului, disciplina în construcții și circulație, iar controalele vor surveni, pe parcursul lunii aprilie, în proximitatea fiecărui traseu de penetrație în municipiul Arad”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite