Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţia Locală a făcut un inventar al locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap; şoferii care au parcat acolo ilegal s-au trezit cu maşinile ridicate

Poliţia Locală anunţă că a făcut un inventar al locurilor de parcare din municipiu destinate persoanelor cu handicap, cu scopul de a semnala reprezentanţilor Primăriei acele zone în care se impune refacerea marcajelor şi montarea indicatoarelor. Acţiunea s-a desfăşurat în paralel cu cea ce sancţionare a şoferilor care parchează ilegal pe acele locuri, caz în care maşinile au fost ridicate.

Poliţia Locală a făcut un inventar al locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap; şoferii care au parcat acolo ilegal s-au trezit cu maşinile ridicate
Comentează 0

„Pentru respectarea prevederilor art. 128 alin (1) lit. b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia: «Autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții: iau măsuri pentru instalarea, aplicarea și întreținerea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, conform standardelor în vigoare, ținând evidența acestora», DGPL a realizat o acțiune de inventariere a locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap care nu sunt marcate/semnalizate ori a căror marcaje au fost deteriorate, în vederea remedierii, respectiv marcarea locurilor de parcare/refacerea marcajelor deteriorate și amplasarea indicatoarelor specifice, acolo unde este cazul.

În cadrul acțiunii au fost identificate peste douăzeci de locații unde se impune marcarea și semnalizarea corespunzătoare a zonelor cu locuri de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități, iar rezultatele acestei acțiuni s-au materializat într-un proiect transmis către compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad în scopul executării operațiunilor de întreținere a mijloacelor de semnalizare rutieră, respectiv aplicarea marcajelor corespunzătoare și amplasarea indicatoarelor rutiere specifice.

Dintre zonele propuse menționăm Piața Mihai Viteazul nr. 10, Piața Avram Iancu nr. 2, Strada Horia nr. 2, Aleea Romanța nr. 2, Piața Mihai Viteazul nr. 10, Calea Iuliu Maniu, nr. 39-41, Bulevardul Vasile Milea nr. 4, în fața spitalului de boli infecțioase Arad (str. Ștefan Cicio Pop, nr.13) Strada I. Andreescu (în față la CAS), Strada Unirii, nr. 7.

Totodată, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au în atenție sancționarea conducătorilor auto care au ales să ignore normele prevăzute de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, fiind aplicate inclusiv măsuri complementare de ridicare a vehiculelor.

Astfel, în decursul anului precedent au fost constatate 292 contravenții, respectiv aplicate amenzi în valoare de 472.000 lei pentru nerespectarea normelor legale privind imobilizarea neregulamentară a autovehiculelor, respectiv «parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap».

Acțiunile polițiștilor locali vor continua, sens în care, ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități va primi cel mai prompt răspuns, dacă este sesizată telefonic, la Dispeceratul DGPL (025-939 - apel gratuit)”, se arată într-o informare de presă a Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite