Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Orban: Moțiunea va trece 100% cu cel puțin 241 de voturi


Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură, că toți parlamentarii PNL sunt prezenți și vor vota la vedere moțiunea de cenzură contra guvernului PNL.

Orban: Moțiunea va trece 100% cu cel puțin 241 de voturi
Comentează 1

”Moțiunea va trece 100%, am discutat cu toți liderii de grup. Cea mai pesimistă evaluare este de 241 de voturi pentru moțiune'', a mai spus Orban.

 Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care susţin moţiunea au: PNL - 95 de membri, USR - 40 de membri, UDMR - 30 de membri, PMP - 12 membri, iar PRO Europa - 41 de membri. Acestora li se adaugă 19 senatori neafiliaţi, provenind de la ALDE şi PRO România, dar şi o parte dintre cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

De cealaltă parte, grupurile PSD, care susţin Guvernul, au 202 membri, cărora li se adaugă parlamentarii neafiliaţi, cel puţin şase, care au fost excluşi din ALDE după ce au acceptat nominalizări de posturi în Guvern sau au dorit să rămână alături de social-democraţi.

Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

Partidele de opoziţie, semnatare ale moţiunii de cenzură, au susţinut că vor avea mai multe voturi în favoarea acesteia decât numărul semnăturilor, iar, pe de altă parte, liderii PSD şi-au exprimat convingerea că moţiunea nu va fi adoptată.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite