Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vizita premierului României, Ludovic Orban, la Arad (FOTOREPORTAJ)

Vizita premierului României, Ludovic Orban, la Arad (FOTOREPORTAJ)
Comentează 0

Premierul Ludovic Orban s-a aflat astăzi la Arad unde a discutat despre marile investiţii ce vor avea loc în judeţul nostru. Vor fi finanţări de peste 125 de milioane de euro, ditnre care 80 de milioane de euro pentru Cetatea Aradului, 40 de milioane de euro pentru centura Aradului care include inclusiv un pod peste Mureş şi un pasaj la Vladimirescu şi 7 milioane de euro pentru sănătatea publică. Alături de premier au fost europarlamentarul Gheorghe Falcă, deputatul Glad Varga, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, prefectul Gheorghe Stoian, primarul Aradului, Călin Bibarţ, vicepreşedinţii CJA, Sergiu Bîlcea şi Răzvan Cadar, subprefecţii Olimpia Popa şi Sergiu Paul şi viceprimarul Bulbuc Ionel. 

La ora 10:30, Ludovic Orban s-a aflat la Grădina Seminarul Teologic unde a semnat contractele de finanţare din fonduri europene pentru îmbunătățirea capacității unităților medicale din județul Arad în contextul pandemiei COVID, creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad” şi echipamente medicale de protecție pentru centrele sociale rezidențiale din județul Arad, in contextul pandemiei COVID-19.

După care, acesta alături de delegaţie, au vizitat fabrica celor de la Astra Vagoane Călători. Acolo a fost întâmpinat de Vasile Blidar, care i-a făcut un tur al fabricii. Cu această ocazie, Ludovic Orban a declarat că în România se produce aproape orice şi că avem posibiliatea să devenim competitivi şi pe plan internaţional. 

Ulterior. premierul a participat la evenimentul de semnare a protocolului pentru finanțarea „Variantei ocolitoare a Municipiului Arad – Est”. O investiţie necesară şi foarte importantă pentru judeţul nostru.

La ora 14:00, prim-ministrul s-a aflat la Colegiului Național „Moise Nicoară”, colegiu care reprezintă cea mai mare investiţie din învăţământ pe fonduri europene din România, unde a participat la semnarea  Acordului de Colaborare pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului de investiții: Regenerare patrimonială a Cetății Aradului. Proiectul introducerii Cetăţii Aradului în circuitul public, este mai aproape ca niciodată de a se concretiza, astfel având posibilitatea ca peste câţiva ani să ne plimbăm liberi prin cetate. 

La ora 15:00, Ludovic Orban s-a întâlnit cu primarii şi candidaţii PNL la alegerile din 27 septembrie. Acesta a avut un mesaj de încurajare pentru candidaţii liberali pe care i-a îndemnat să lupte şi să vină cu proiecte clare menite să modernizeze comunităţile din care fac parte. 

Vizita premierului Ludovic Orban s-a încheiat cu o deplasare la tunelului feroviar de la Bata, care face parte din tronsonul Curtici - Simeria. Este primul tunel feroviar care se construieşte în ţara noastră, de la revoluţia din 1989. Tunelul are o lungime de 600 de metri. Inginerii i-au prezentat premierului proiectul, dar şi tehnicile folosite. 

 

 

Galerie foto (104)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite