Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O brigadă de arbitri neinspirat delegată la un asemenea meci

FCC UAV Arad- Sepsi SIC Sf. Gheorghe 67-92

O brigadă de arbitri neinspirat delegată la un asemenea meci
Comentează 2

 

 

Am asistat aseară la ultima apariție din acest an și din acest tur al Campionatului de bashet feminin al României, a echipei arădene FCC UAV Arad

O echipă alături de sufletele arădenilor, singura care mai completează în orașul nostru vidul sportului de performanță, echipă ce se luptă din greu să rămână acolo sus în clasament cu un buget modest , mult mai modest decât cel pompat în visteria adversarei de ieri, Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

S-au întâlnit ocupantele locurilor întâi și doi , ambele cu același număr de puncte, deci cel mai important meci al acestui tur, iar FRB a trimis la Arad cea mai slabă brigadă de arbitri delegată vreodată până acum.

Lipsisți de personalitate, cu o femeie ( cred) în brigada celor trei care se zvonește că a ajuns la acest nivel datorită unui părinte observator în acest campionat, grupul de arbitri de ieri au luat decizii mult contesate atât de oficialii gazdă cât și de oaspeții, indeciși , au apelat deseori al arbitrajul VAR, au îndurat cu tupeu sutele de ” urări de bine” din partea spectatorilor, influențând evoluția scorului.

Chiar dacă au simțit pe pielea lor acest stil de arbitraj, cei din staff-ul tehnic arădean au dat dovadă de bun simț și au ocolit în declarațiile lor jignirile ce puteau fi aduse celor trei.

FCC UAV Arad a pierdut , până la urmă, pe bune, în fața unei echipe cotată la sute de mii de euro, dar a avut și momente clare în care și-a dominat adversara. Mai bine de două sferturi , arădencele au condus și cu 6 puncte, dar antrenorul arădean a trebuit să schimbe formula echipei, efortul depus de titularele folosite până în acest moment fiind primul motiv. Arbitrii au intrat și ei în rol( intenționat sau atât le-a permis pregătirea), iar ultimul sfert al meciului a devenit o scenă de spectacol pentru , să recunoaștem, valoroasele baschebaliste din Sf Gheorghe.

Turul se termină cu un clasament avându-le în frunte tot pe Sepsi cât și pe FCC UAV, dar arădencele cu un punct mai puțin.

Lupta va continua imediat în ianuarie 2023, când FCC UAV Arad va întâlni, în primul meci al returului, tot la Arad, pe CSM Târgoviște.

Până atunci un An Nou Fericit!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite