Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Negocieri PNL-PMP-UDMR: „Au mai rămas de împărțit cele două funcții de viceprimar”

Negocierile pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Municipal merg greu. După ce PNL și USR au suspendat discuțiile ca urmare a pretențiilor ridicate de cea de a doua formațiune, care cere sus și tare nu ceva pentru ea, ci ca partenerul de dialog, în speță PNL Arad, să renunțe la o funcție de viceprimar, a început să fie luată în calcul o alianță PNL-PMP-UDMR. Lucrurile s-au blocat deocamdată în același punct, desemnarea viceprimarilor.

Negocieri PNL-PMP-UDMR: „Au mai rămas de împărțit cele două funcții de viceprimar”
Comentează 0

Primarul Călin Bibarț susține că a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o întâlnire cu PMP și UDMR, alături de Gheorghe Falcă, preșeședintele PNL Arad, Sergiu Bîlcea, președintele organizației municipale, Lazăr Faur și Mihai Pașca. „Aritmetica ne arată că împreună am avea o majoritate cu 13 mandate, nou noi și ei câte două mandate fiecare. S-au agreat toate punctele privind proiectele comune, perspective, rămânând în discuție, fiind vorba de trei partide, împărțirea celor două madate de viceprimar. Rămâne să mai discutăm”, a declarat primarul Călin Bibarț, care a respins la rândul lui ideea invocată de unii că PNL ar trebui să renunțe la postul de viceprimar pe motiv că a dat primarul. Potrivit lui Bibarț, un astfel de principiu ar putea fi valabil în cazul unei alianțe preelectorale, nu a uneia postelectorale.

„Un mandat bătut în cuie”

În continuare, Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale a PNL, a ținut să precizeze că echipa de negociere a liberalilor a primit un mandat pentru a obține o funcție de viceprimar, chiar dacă numele său nu este bătut în cuie. „Organizația Municipală Arad a dat mandat celor care negociază pentru a avea un viceprimar. Avem nouă consilieri, astfel încât e clar că există o așteptare din partea membrilor organizației, dar și a cetățenilor care au votat PNL. Este adevărat că s-a discutat numele meu, dar acest lucru nu înseamnă că numele meu este bătut în cuie. Este bătută în cuie decizia Organizației Municipale de a susține un viceprimar PNL”, a spus Sergiu Bîlcea.

Ușile rămân deschise, chiar și pentru USR

De remarcat că potrivit liderilor liberali, în momentul de față nu este închisă nici o ușă, existând posibilitatea ca discuțiile cu USR să continue. Iustin Cionca, prim-vicepreședintele Organizației Județene, a ținut însă să menționeză că ar fi fost corect ca Adrian Wiener, candidatul USR pentru funcția de primar, să-și asume, după ce a pierdut alegerile, poziția de viceprimar. „Înțelegând că majoritatea a vrut o altă persoană să ocupe funcția de primar al municipiului Arad ar fi fost corect să-și asume postul de viceprimar. Atunci chiar aș fi crezut că această candidatură de primar la municipiu ar fost una bine intenționată de la început. Neacceptând, este evident că n-a făcut altceva decât să se poziționeze pentru competiția de la parlamentare unde este interesat să fie parlamentar. Dacă tot sunt o altfel de generație politică și altfel de partid, ar trebui să ne spună sincer că de fapt n-a vrut să ajungă primar, că a păcălit arădenii, doar pentru a se poziționa pentru a lua un scor mai bun la parlamentare. Dar nu cred că o s-o facă. Atunci să nu mai spună că sunt altfel...”, a încheiat Cionca.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite