Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mușcătura căpușelor! Cum să scoţi căpuşele în 20 de secunde folosind DOAR SARE

Mușcătura căpușelor! Cum să scoţi căpuşele în 20 de secunde folosind DOAR SARE
Comentează 0

Mușcătura căpușelor poate determina leziuni grave ale tegumentului, unele specii pot provoca paralizii, iar alte specii servesc ca vectori pentru diverse microorganisme transmițând tifosul, boala Lyme, febra recurentă. Căpușele sunt insecte parazitare foarte mici (pot avea de la 2-3 mm în stadiu de nimfă până la 2-3 cm după ce se hrănesc), dar vizibile cu ochiul liber.

Trăiesc în iarba înaltă din păduri, parcuri sau grădini și sunt active de primăvara până toamna târziu. Dacă credeți că ați fost mușcat de o căpușă, nu vă panicați, dar luați rapid măsuri de îndepărtare a acesteia.

Cu toţii ştim o mulţime de metode pentru a îndepărta căpuşele atunci când s-au ataşat de piele, însă niciuna nu funcţionează la fel de bine că aceasta. Unele persoane freacă zona afectată cu ulei, altele spala cu săpun şi altele folosesc penseta pentru a scoate căpuşa. Există şi persoane care aplica acetona, lucru total greşit.

În loc de toate aceste metode, încearcă să îndepărtezi căpuşa cu ajutorul unui truc vechi. Pune sare fină pe locul în care s-a ataşat căpuşa şi aplică un bandaj umed. În 20 de secunde căpuşa va ieşi singură.

Nu o aruncă! Pune-o într-o cutie şi du-o la laborator pentru a determina dacă este purtătoare de boli contagioase.

sursa: efemeride.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite