Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mărturia unui medic din prima linie; Dr. Dana Olar: „Ceea ce am trăit în aceste săptămâni nu seamănă cu medicina pe care am practicat-o 39 de ani”

Dr. Dana Olar, șeful Secției Pneumologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, mărturisește pe Facebook că tot ceea ce s-a întâmplat de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 nu seamănă cu medicina pe care a practicat-o pe parcursul carierei sale de 39 de ani.

Mărturia unui medic din prima linie; Dr. Dana Olar: „Ceea ce am trăit în aceste săptămâni nu seamănă cu medicina pe care am practicat-o 39 de ani”
Comentează 1

M-am gândit să aştern câteva gânduri acum, la 2 luni de la declanşarea acestei tragedii globale. Ceea ce am trăit în aceste săptămâni nu seamănă cu medicina pe care am practicat-o 39 de ani!

Nu mi-a trecut nici o clipă prin gând să mă retrag, deşi, dacă va vrea Dumnezeu, voi împlini 64 de ani în septembrie. Mi-am dedicat viaţa unui crez: pacientul, pe care nu puteam să îl părăsesc acum, cu orice risc.

Ce am constatat? O imensă solidaritate! Mi-au sărit în ajutor oameni pe care nici nu îi cunosc personal, dar care au considerat de datoria lor să mă ajute în a-mi proteja personalul. Le mulţumesc tuturor, în speranţa că va veni ziua în care le voi putea mulţumi nominal!

Am mai întâlnit la Spitalul Municipal colegi care nu au obiectat că sunt o intrusă" venită din alt spital, ci, dimpotrivă, s-a închegat rapid o colaborare, împărtăşindu-ne experienţa de zi cu zi.

Am întâlnit pacienţi cu altă mentalitate decât pacienţii noştri de până acum. Desigur,ar fi dorit să stăm mai mult cu ei, lucru care nu e posibil în nici o unitate Covid, dată fiind contagiozitatea extrem de mare. Dar nici un pacient nu a fost neglijat, am actualizat în permanenţă terapia conform protocoalelor recente şi necesitaţilor pacienţilor, chiar dacă aceste actualizări au necesitat peste 100 de telefoane într-o zi!

Am întâlnit o patologie nouă, cu modificări de patogenie şi terapie de la o zi la alta, şi în care, chiar dacă faci totul după protocol, uneori ai neşansa să pierzi lupta!

Nimeni nu are experienţa suficientă, ne informăm permanent şi reciproc, citim non-stop tot ce apare zilnic în domeniu, în speranţa că ne vom ajuta cât mai bine pacienţii!

Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste acesta pandemie!, a mărturisit pe Facebook dr. Dana Olar.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite