Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul propus la Sănătate, declarație șoc: România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni


„În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni”, a declarat ministrul propus pentru Sănătate, Victor Costache, la audierile din comisie că una dintre problemele din Sănătate ține de sistemul de transplant. 

Ministrul propus la Sănătate, declarație șoc: România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni
Comentează 1

În cadrul audierilor, ministrul propus pentru Sănătate a vorbit despre vaccinare, despre rolul medicilor de familie, dar și despre locul pacientului în sistem.

„Chestiunea vaccinării nu a fost tratată în integralitate nici la nivel european. Eu mă opun soluțiilor radicale. Trebuie să punem accent pe comunicare, să le facem pe mame să înțeleagă. Eu cred în comunicare, numai 12 țări din lume au introdus obligativitatea vaccinării”, a spus Costache.

Victor Costache s-a referit și la problemele cu care se confruntă sistemul de transplant, pentru că nu există suficiente centre.

„În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni. Trebuie să dăm mult mai multă atenție transplantului”, a spus Costache.

Despre medicii de familie care lipsesc în peste 500 de localități din mediul rural: „Sistemul nu funcționează pentru că nu există o centralizare. Una din plângerile constante ale medicilor de familie este coșmarul birocratic. Avem nevoie să ne folosim de IT-istii excepționali pe care îi are România”.

Sursa: realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite