Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu: „2021 - un an în care se va munci mult”

Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu, a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. A vorbit despre anul care a trecut, făcând un scurt bilanţ, dar a prezentat şi proiectele de viitor ale administraţiei pe care o conduce.

Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu: „2021 - un an în care se va munci mult”
Comentează 1

- Domnule primar, Mihai Mag, întotdeauna la început de an obișnuim să facem un bilanț al anului recent încheiat și apoi să punctăm câteva din cele mai importante proiecte din anul abia început, mai ales că vorbim despre una dintre cele mai mari comune din țară, Vladimirescu.

- 2020 a fost un an foarte greu din punct de vedere al pandemiei SARS-Cov-2 (Covid 19), un an cu multe provocări și necunoscute. În același timp am reușit în cele câteva luni ale mandatului meu de primar, să asfaltăm câteva străzi, să amenajăm trotuare în zone unde acestea lipseau până acum, să plombăm acolo unde s-a impus acest lucru și să creionăm alte câteva proiecte care încă nu se văd dar ele au fost depuse și sunt convins că atunci când le voi prezenta va fi o surpriză plăcută pentru oameni.

- Să vedem cum ar trebui să arate din acest punct de vedere 2021!

- Vreau să fie un an în care se va munci foarte mult și, evident, se vor vedea rezultate. Continuăm campania de asfaltări, ne dorim ca într-un viitor rezonabil toate străzile comunei noastre să fie asfaltate. De asemenea vreau să amplasăm trotuare în zonele unde acestea lipsesc cu desăvârșire. Accelerăm extinderea rețelei de apă în comună, un proiect foarte important pentru noi. Bineînțeles că am în vedere câteva proiecte mari pe fonduri europene.

- Cu bani nerambursabili...

- Evident! Aceasta este principala calitate al acestor fonduri venite de la Uniunea Europeană. Iar noi, edilii, trebuie să profităm din plin de ele. Apoi îmi doresc să reușim să construim câteva săli de sport, sunt un mare susținător al sportului și vreau să avem cât mai multe astfel de oportunități pentru cei care își doresc să facă mișcare. Am în vedere construirea de terenuri sintetice la Horia și Mândruloc. Ceea ce îmi doresc iarăși foarte mult este construirea de școli noi. În ziua de astăzi, când totul nu mai seamănă cu ce a fost acum doi ani, trebuie să avem școli cu multe clase ca număr pentru ca în fiecare clasă să fie cât mai puțini copii, respectându-se astfel distanțarea dar - în opinia mea - e și o oportunitate ca dascălii să se ocupe mai temeinic de acești copii, accentul trebuie pus pe cei mici, sunt viitorul de care avem atâta nevoie. Am în vedere construirea unei grădinițe cu program prelungit la Horia dar și o școală nouă la Vladimirescu. Pe lângă toate acestea vreau să reabilităm școlile existente, punând accentul pe ceea ce subliniam mai sus dar și pe creșterea eficienței energetice. Multe din aceste proiecte vor fi pe fonduri europene. Un alt aspect care cred că este important în contextul în care avem o pistă de biciclete care leagă Vladimirescu de Mândruloc și Cicir este realizarea iluminatului pentru această pistă.

- Proiecte importante pentru oamenii de aici, din Vladimirescu...

- Sunt doar câteva cele enunțate, vreau să vă spun că orice oportunitate ivită pentru comuna noastră dragă va fi fructificată. Fie că vorbim de proiecte din fonduri europene sau fonduri guvernamentale.

A consemnat Sorin Ghilea

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite