Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măștile de protecție, obligatorii. Ludovic Orban a anunțat cine la primește GRATIS

Statul va distribui gratuit măștile necesare, care vor fi obligatorii după 15 mai în spații închise. Însă numai persoanelor aflate în pragul sărăciei. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, care dă asigurări că, pentru restul populației, stocurile vor fi suficiente. 

Măștile de protecție, obligatorii. Ludovic Orban a anunțat cine la primește GRATIS
Comentează 0

Măștile ar urma să fie oferite oamenilor fără venituri, după ce primăriile din fiecare localitate vor face anchete și liste. 

"Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri, pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni, vor trebui să îşi achiziţioneze măşti", a spus Ludovic Orban, vineri seara, la un post tv. 

Cât despre școală, chiar dacă până în acest moment nu este clar când și în ce condiții se vor întoarce copiii la școală, un lucru este cert: elevii și studenții vor fi nevoiți să poarte mască în timpul orelor de curs. 

"Privitor la școli, încă nu am luat o decizie. Suntem într-o analiză extrem de detaliată vizavi de toate riscurile legate de revenirea la școală a elevilor și studenților. Când vom lua decizia, o vom publica. Dar, în mod evident, și elevii, și studenții, normal la școală e spațiu închis, vor trebui să poarte mască", a spus Orban. 

Acum câteva zile, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după 15 mai, va trebui să purtăm, obligatoriu, măștile de protecție, în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. 

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite