Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liderii liberalilor arădeni despre moţiunea de cenzură

Liderii liberalilor arădeni despre moţiunea de cenzură
Comentează 1

Astăzi, la sediul Partidului Naţional Liberal din Arad, liderii liberali au ţinut o conferinţă de presă cu privire la moţiunea de cenzură ce urmează a fi depusă în Parlamentul României şi de ce este important ca aceasta să treacă. Au fost prezenţi europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca şi Răzvan Cadar vicepreşedintele Consiliului Judeţean. 

„Dorim să vă prezentăm un pachet de legi pentru siguranţa cetăţeanului pe care Partidul Naţional Liberal le susţine şi le-a depus în Parlament. După cum bine ştiţi, nu este nicio noutate că PSD-ul a croit unele legi din domeniul justiţiei doar pentru a favoriza infractorii, cum ar fi legea recursului compensatoriu prin care 20.000 de infractori au fost puşi în liberate. România a ajuns o ţară nesigură datorita PSD. PNL are o serie de propuneri în acest domeniu: abrogarea recursului compensatoriu, implementarea sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii, înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor şi implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență”, a declarat vicepreşedintele CJ, Răzvan Cadar. 

„Partidul Naţional Liberal care este cel mai puternic adversar al actualei guvernări şi un critic permanent al guvernării slabe, a reuşit să strângă un număr suficient de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură. Avem 237 de semnături, inclusiv de la parlamentari ai PSD, iar acest lucru reprezintă o dorinţă largă de a scăpa România de această guvernare. Estimăm ca această dezbatere şi votul pe moţiune să aibă loc în data de 7 octombrie. Motivele pentru care s-a ajuns la aceasta situaţie sunt: datoria publică a României care în momentul de faţă a ajuns la 103 miliarde de euro, faţă de acum 7 ani când aceasta era de 40 miliarde de euro, creşterea cheltuielilor, creşterea inflaţiei, creşterea cursului valutar care afectează în mod special mediul privat, eliberarea infractorilor în stradă, faptul că în domeniul sănătăţii publice am pierdut mulţi bani europeni pentru că Guvernul nu a fost capabil să deschidă niciun şantier al unui spital regional. La Arad, am primit 0 lei din taxa pe valoare adăugată, fără să ştim măcar unde au ajuns aceşti bani. Fiecare zi cu PSD la guvernare compromite viaţa românilor! Amanetăm viitorul copiilor noştri prin datoriile pe care acest cabinet le face”, a spus Iustin Cionca, preşedintele CJ. 

„În România, căderea Guvernului este un lucru foarte bun pentru că bugetul anului 2020 trebuie să fie un buget echilibrat deoarece este anul în care ne pregătim să atragem fonduri europene pentru perioada 2021-2027. Dacă noi intrăm cu un buget cum l-a făcut PSD-ul şi în 2019, cu deficite mari, cu bani puţini la investiţii, nu avem cum să pregătim proiectele mari naţionale. România va primi miliarde de euro bani europeni. La fel cum vorbim de miliarde de euro pe agricultură, unde vor creşte subvenţiile. Astăzi, în 2019, România nu are niciun proiect, iar momentul 2020 trebuie să fie unul în care toate proiectele sunt puse la punct pentru ca românii să îşi ia banii europeni cât mai repede”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă. 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite