Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansarea proiectului „Dezvoltarea unui Spațiu Inclusiv și Centru de Cunoaștere Transfrontalieră” X-PARC 2.0

Asociația Excelsior din Arad, în calitate de partener de proiect, a organizat joi, 18.04.2019, la sediul asociației, conferința de presă pentru lansarea proiectului „Dezvoltarea unui Spațiu Inclusiv și Centru de Cunoaștere Transfrontalieră” X-PARC 2.0. La conferința de lansare au participat și reprezentanți ai liderului de proiect, Asociația Zöld 14 din Békéscsaba, Ungaria.

Lansarea proiectului „Dezvoltarea unui Spațiu Inclusiv și Centru de Cunoaștere Transfrontalieră” X-PARC 2.0
Comentează 0

Valoarea totală a proiectului este de 74.725,00 eur, și reprezintă fonduri din FEDR, co-finanțarea celor două state și co-finanțarea privată. Bugetul partenerului Excelsior este 28.070,00 eur.

Scopul proiectului este de a contribui la conștientizarea și educarea copiilor cu privire la importanța naturii și a valorilor culturale tradiționale, prin participarea la activități în natură, tabere ecologice și școli de vară în natură. Grupul țintă va fi reprezentat în special de copiii din județele Arad și Békés, participanți direcți la activitățile proiectului.

Activitățile specifice ale proiectului sunt:

-        Realizarea ”Grădinii de lavandă”, la Békéscsaba, de către Asociația Zöld 14, în care se vor desfășura activități de conștientizare și educație ecologică prin joacă în aer liber, grădinărit și activități culturale;

-        Organizarea a două tabere ecologice cu elevi, la Békéscsaba;

-        Organizarea a 16 acțiuni denumite ”Eco-cluburi”, în vacanța de vară a copiilor, în Pădurea Ceala, Arad.

Proiectul este implementat prin programul Interreg V-A România – Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, în perioada decembrie 2018 – februarie 2020.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite