Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansarea proiectului „Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional” Evergreen

Asociația Excelsior din Arad, în calitate de lider de proiect, a organizat joi, 18.04.2019, la sediul asociației, conferința de presă pentru lansarea proiectului „Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional” Evergreen. La conferința de lansare au participat și reprezentanți ai partenerului de proiect, Fundația Körös-Maros din Gyula, Ungaria.

Lansarea proiectului „Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional” Evergreen
Comentează 0

Valoarea totală a proiectului este de 79.641,76 eur și reprezintă fonduri din FEDR, co-finanțarea celor două state și co-finanțarea privată. Bugetul liderului de proiect este de 41.420,92 eur.

Scopul proiectului este de a contribui la conservarea și promovarea în zona transfrontalieră a tradițiilor ce țin de practicile de grădinărit și de folosire a soiurilor locale de plante cultivate. Astfel, proiectul are o dublă abordare și impact atât asupra culturii tradiționale de utilizare a terenurilor, promovând păstrarea peisajului tradițional, heterogen, cât și asupra asigurării conservării și perpetuării biodiversității vegetale, în special a plantelor cultivate. Grupul țintă va fi reprezentat în special de copii și tineri din județele Arad, Csongrád și Békés, participanți direcți la activitățile proiectului, dar și de către public în general, care va putea beneficia de informațiile puse la dispoziție ca rezultat al proiectului (pliante și ”Manualul de grădinărit”).

Activitățile specifice ale proiectului sunt:

-        Realizarea, amplasarea și îngrijirea în școli a unor ”lădițe cu legume” (în 5 școli din jud. Arad și 5 școli din jud. Békés;)

-        Organizarea unei ”Expediții pentru colectat semințe” din plante cultivate, în cel puțin 10 localități din județele Arad și Békés;

-        Organizarea câte unui ”Târg de schimb de semințe” în Arad și Gyula,

-        Amenajarea și prezentarea câte unei ”Grădini tradiționale demonstrative” în Semlac, județul Arad și Gyula, județul Békés.

Proiectul este implementat prin programul Interreg V-A România – Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2020.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite