Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansare de carte la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad (FOTO)

Sfântul Nicolae i-a surprins pe elevii și profesorii Liceului Special „Sfânta Maria” Arad cu un eveniment aparte. Este vorba despre lansarea (surpriză) a volumului semnat de Ariana Pero, elevă în clasa a X-a, „Ora următoare”, volum publicat la Editura Sfântul Ierarh Nicolae, Brăila.
 

Lansarea acestui deosebit volum, un autentic jurnal, a  luat-o prin surprindere inclusiv pe autoare, care s-a văzut pusă în fața faptului împlinit, moderatorul evenimentului, Mihaela Blaga (Biblioteca Județeană Alexandru D. Xenopol) și familia Arianei, în colaborare cu prof. Maria Porușnicu (director Liceul Special „Sfânta Maria” Arad) și prof. Mona Barna (director adjunct Liceul Special „Sfânta Maria” Arad), pregătindu-i acesteia o surpriză în adevăratul înțeles al cuvântului.

Lansare de carte la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad (FOTO)
Comentează 0

Pe lângă colegi, familie, cadre didactice, la eveniment au participat și prof. Cristina Kuschausen (ISJ Arad), prof. Zagorka Milencovici (ISJ Arad), consilier județean Simona Stan (Consiliul Județean Arad).

Cuvântul de început i-a aparținut directorului instituției, prof. Maria Porușnicu, care a prezentat-o în termeni elogioși pe Ariana Pero, elevă de ani buni a unității de învățământ pe care o conduce.

Carte de dezvoltare personală sau jurnal (Mihaela Blaga), volumul „Ora următoare” a fost apreciat și de prof. Cristina Kuschausen, care a mărturisit că este impresionată de Ariana, o autoare pe cât de tânără,  pe atât de curajoasă, dovadă atâtea episoade de viață prezentate în acest volum. Prof. Zagorka Milencovici apreciază volumul semnat de Ariana drept un curs de formare și perfecționare extrem de valoros pentru cadrele didactice din învățământul arădean (special).       

A(r)iana ne povestește, cu umor, de întâmplările prin care a trecut în școlile din Franța și din România, dar subliniază cum detaliile neluate în seamă în vremea copilăriei au avut impact asupra vieții ei, ca și cum ar fi fost cheile de boltă ale destinului.  

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și cu o stare de calmă bucurie, semn că „toate se întâmplă la timpul lor”, în zi însemnată de praznic.

Carina. A. Baba

 

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite